Moeskroen en Gentse kampioen!
12-05-2024

Moeskroen is voor de tweede keer op rij kampioen van België. De Henegouwers wonnen de beslissende wedstrijd voor de titel in eigen bad tegen Antwerpen. AZC begon nochtans sterk aan de match en opende de score na bijna 2 minuten. Moeskroen maakte snel gelijk maar kwam terug op achterstand. Pas op 17 seconden voor het einde van het kwart kwam de thuisploeg op voorsprong: 4-3. Het tweede kwart kon Antwerpen met moeite aanklampen: 6-5 halfweg. Na de pauze scoorden de Sinjoren gelijk, maar toen maakten de Dolfijnen het verschil: 11-8. Het laatste kwart kon de regerende landskampioen verder uitlopen om te winnen met 16-11. De 12de landstitel voor de Henegouwers is een feit.

Eeklo wipte op de laatste speeldag nog over Kortrijk naar de derde plaats, dankzij een 9-11 overwinning in het onderlinge duel.

Tweede Klasse

Zondagavond werd de titelstrijd beslecht in de match tussen Oostende en Strombeek. De kustploeg had 2 punten meer dan de Vlaams-Brabanders die dus moesten winnen. Strombeek begon sterk aan de wedstrijd: 3-1 na het eerste kwart. Oostende knokte zich terug in de wedstrijd en aan de rust stond het 5-4. Na de pauze werd het verschil gemaakt: bij een 8-6 stand halfweg het derde kwart potte Strombeek er 5 op een dikke 3 minuten. Oostende kreeg de 13-6 niet meer weggewerkt in het laatste kwart en verloor de wedstrijd en de titel: 14-10.

Waregem mag in tweede blijven: het won ook de tweede wedstrijd tegen derdeklasser Seraing: 16-7.

Derde Klasse

Elsene en Merksem spelen nog testwedstrijden voor een plaats in derde klasse. Elsene won de eerste match met 19-12.

Dames

Ook bij de dames is de beslissing gevallen. In het neutrale water van Eeklo namen de 2 beste teams van het land het tegen elkaar op. Gentse keek snel tegen een 0-2 achterstand aan maar zette orde op zaken en won de eerste periode met 3-2. Leuven maakte gelijk in het tweede kwart maar kreeg er toen 3 rond oren: 6-3 halfweg voor de regerende landskampioen. Leuven kon wat van de achterstand goedmaken in het derde kwart: 7-5. In de laatste zenuwslopende periode kon Gentse eerst scoren, maar Leuven kwam terug en scoorde de aansluitingstreffer op 3 minuten voor affluiten. Alle inspanningen ten spijt was dit meteen de eindstand. Voor het eerst sinds lang werd er geknaagd aan de Gentse hegemonie, maar desondanks pakken de Gentse dames hun vijfde titel op rij (zonder rekening te houden met de 2 coronaseizoenen).