Play-offs van start
28-04-2024

Zondagavond vonden de eerste wedstrijden van de play-offs voor de landstitel plaats in Kortrijk.

Antwerpen startte slecht met een 2-3 na periode 1, maar zette snel orde op zaken tegen Eeklo: 13-8.

Thuisploeg Kortrijk verloor van Moeskroen met 7-12. Enkel Antwerpen en Moeskroen kunnen nog kampioen spelen. De Henegouwers hebben 2 punten meer dan de Sinjoren.

Behoud

In de strijd voor het behoud in de hoogste afdeling nemen Aalst en Tielt het tegen elkaar op. In de competitie waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met ieder 5 punten. Tielt had wel een morele bonus want het won in het bad van Aalst en speelde thuis gelijk. De eerste play-off wedstrijd was echter volledig voor de thuisploeg. Het eerst kwart ging nog gelijkopgaand (4-3) maar er was geen houden meer aan de ajuinen vanaf periode 2. Einduitslag: 13-7.

Indien Aalst volgende week in Tielt met minder dan 6 doelpunten verliest blijft het zeker in eredivisie.

Tweede Klasse

Ook in in tweede klasse is de titelstrijd losgebarsten met de eerste wedstrijden in Hasselt. Strombeek en Oostende hebben 4 bonuspunten voor op Hasselt. Brugge kan enkel een rol als scherprechter opnemen, gezien de 10 punten achterstand.

De thuisploeg kwam uit tegen Strombeek. In de competitie bleken beide teams al aan elkaar gewaagd met een gelijkspel in Hasselt en een winst met het kleinste verschil voor de thuisploeg in Strombeek. Opnieuw was het nagelbijten: 3-3 na periode 1 en een kleine voorsprong voor de bezoekers net voor halfweg: 5-6. Hasselt probeerde aan te klampen maar zag de Brabanders uitlopen tot 8-10 in het derde time. In het laatste kwart kwam de thuisploeg echter 11-11 gelijk met nog dik vier minuten op de klok. Het publiek werd verwend met kansen en doelpunten over en weer en een thuisploeg die zowaar 14-13 voor kwam met nog 2 minuten te spelen. Strombeek scoorde snel tegen, meteen de eindstand: 14-14. Een belangrijk puntenverlies voor Strombeek in de titelstrijd.

Oostende versloeg Brugge met 12-5 en komt zo meteen alleen op kop. Volgende week komt de kustploeg in eigen bad uit tegen Hasselt.

Testwedstrijden tweede klasse

Derdeklasser Seraing en tweedeklasser Waregem spelen voor een plaats in de tweede afdeling. Beide ploegen maakten er een spannende wedstrijd van. De bezoekers sloten de eerste periode af met een 0-2 voorsprong, maar kwamen niet tot scoren in het tweede kwart: 4-2. Waregem herpakte zich en liep uit naar 5-6 in het derde kwart en won met het kleinste verschil: 8-9.

Als Seraing wil promoveren zal het volgende week moeten winnen in Waregem.

Titel Vierde Klasse

Genk en Elsene speelden vrijdagavond de eerste wedstrijd voor de titel. Ook hier een nagelbijter met kansen over en weer. Elsene was de betere ploeg in de eerste wedstrijdhelft met een 4-1 stand bij de lange rust. Genk zette de bordjes terug in evenwicht in het derde kwart: 4-4. De laatste periode liep de thuisploeg weer uit naar 6-4, maar opnieuw kwam Genk gelijk naar 6-6. Op een minuut voor tijd scoorde Elsene opnieuw, maar Genk kon de bordjes nog gelijk zetten: 7-7.

Beide teams spelen zondagavond in Genk al opnieuw om uit te maken wie zou promoveren. Bij een 10-8 stand na het derde kwart had Genk beste kaarten in handen, maar in de laatste periode kwam Elsene alsnog gelijk: 10-10.

Genk trok in de penalty's aan het langste eind: 13-11. De Limburgers spelen volgend jaar in derde klasse.