Eeklo nu ook voorbij AZC
31-03-2024

Na de overwinning tegen La Louvière vorige week - die de vierde plaats en play-off deelname verzekerde - pakte Eeklo nu ook de winst tegen Antwerpen. De bezoekers konden pas na anderhalve minuut in het tweede kwart - bij een 5-0 stand - scoren. Het kalf was toen al verdronken en Antwerpen kreeg een derde nederlaag toegediend: 15-9. Eeklo begint de play-offs met vertrouwen dankzij een reeks van 7 overwinningen op rij, en zeges tegen de volledige top 3 in de laatste onderlinge duels.

Moeskroen maakte Doornik in met 4-17 en eindigt de competitie met 5 punten voorsprong op AZC.

Kortrijk kende geen moeite met Tielt: 18-3.

Aalst knokte voor wat het waard was in La Louvière maar moest zijn meerdere erkennen in de Wolven: 18-11. De Ajuinen eindigen laatste.

Mechelen won van Leuven en eindigt op een ontgoochelende zesde plaats.

Tweede Klasse

Strombeek-Waregem werd net voorbij halfweg stilgelegd bij een 10-3 stand omwille van een stroompanne. Strombeek was nochtans op weg naar de titel en Waregem naar de testwedstrijden tegen Seraing uit derde.

Waregem kreeg overigens nog een forfait nederlaag aan de broek voor de stilgelegde wedstrijd tegen Calypso van vorig week-end.

Wase komt voorlopig weg van de voorlaatste plaats dankzij 16-13 winst tegen Gentse.

Oostende haalde het in Brugge met 6-11, maar kan ook bij winst in de inhaalwedstrijd in Gent niet meer kampioen spelen owv. de onderlinge resultaten tegen Strombeek.

Hasselt diende Brussels een nieuwe nederlaag toe (12-16). De Limburgers scoorden maar liefst 290 maal in 18 wedstrijden. Met een gemiddelde van 16,11 doelpunten per wedstrijd moeten ze in alle herencompetities samen enkel de andere Limburgse ploeg voor zich laten gaan: Genk (4B) maakte er 20 per match en had bovendien de beste verdediging van alle teams: 6,9 tegendoelpunten gemiddeld.

In het onderlinge duel voor de vijfde plaats haalde Antwerpen het van Calypso: 11-9.

Derde Klasse

Merksem moest winnen in Seraing om de rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar verloor kansloos met 19-7. Het speelt volgend jaar in vierde klasse.

Vierde Klasse

In de titelstrijd won Antwerpen van Elsene met 13-6. Gezien Elsene vorige week met groter verschil won mogen de Brusselaars spelen voor de titel tegen de winnaar van de strijd tussen Genk en Aalst.