Moeskroen verliest in Eeklo
17-03-2024

Van een verrassing gesproken: competitieleider Moeskroen verloor zaterdagavond in Eeklo! De vierde in de stand begon sterk aan de wedstrijd. In het spannende eerste kwart bogen de Meetjeslanders met iets meer dan een minuut op de klok een 2-3 achterstand om naar een 5-4 voorsprong. De tweede periode bracht geen kentering voor de regerende landskampioen: 10-8 halfweg. Moeskroen kon in het derde time milderen naar 11-10, maar moest zijn meerdere erkennen in Eeklo dat verdiend won met 16-14.

Kortrijk won makkelijk van Leuven: 16-4.

Onderaan moest Aalst punten pakken in Doornik om nog op een verlengd verblijf in de eredivisie te mogen hopen, maar de ajuinen gingen kansloos onderuit: 12-6. Met nog wedstrijden in Moeskroen en La Louvière lijkt het een hopeloze situatie voor de ploeg uit de carnavalsstad.

Tielt verloor van La Louvière met 11-19 en heeft evenveel punten als Aalst, maar scoorde beter in de onderlinge duels.

Tweede Klasse

Leider Strombeek hakte Calypso in de pan: 24-12.

Ook Oostende haalde zwaar uit na een mindere periode: 32-4 tegen Waregem.

Hasselt won in Gent met 15-19 en kan niet meer ingehaald worden door Brugge, dat met het kleinste verschil won bij Wase, dankzij 2 doelpunten in de laatste 2 minuten (11-12).

Brussels lijkt op weg naar de rechtstreekse degradatie na kansloos verlies tegen Antwerpen (15-5). De landskampioen van 2005 moet in Brugge en thuis tegen Hasselt minstens 4 punten goedmaken op Wase dat volgende week naar Hasselt moet en op de laatste speeldag Gentse ontvangt. Ook Waregem kan in theorie nog degraderen als Poseidon 2 keer wint en het zelf 2 maal verliest, of als Brussels 4 punten meer pakt en een beter doelpuntenverschil kan voorleggen, daarvoor moet de ploeg uit de hoofdstad wel de achterstand van 26 doelpunten wegwerken.

Derde Klasse

De top 2 won met 16-10: leider Mechelen thuis tegen Kortrijk en Seraing in Oostende.

Merksem kon zowaar nog eens winnen: 11-9 tegen Roeselare, maar koopt daar weinig voor gezien ook La Louvière won: 10-6 tegen Leuven. De Wolven ontlopen zo de rechtstreekse degradatie. De Antwerpenaren hebben met nog 1 wedstrijd in Seraing voor de boeg een achterstand van 2 punten op Kortrijk dat nog 2 keer in actie komt.

Vierde Klasse B

Hasselt springt - dankzij het winnende doelpunt op dertig seconden voor affluiten in Zinnik (7-8) - in extremis over Ciney naar de derde plaats in de stand.

Dames

Antwerpenging kansloos onderuit tegen Eeklo dat een eerste overwinning pakt in de eindronde: 8-13.