Antwerpen ei zo na onderuit in Kortrijk
10-03-2024

In de strijd tussen de tweede en de derde in de stand wonnen de bezoekers uit Antwerpen met het kleinste verschil. Het zag er nochtans lang niet goed uit voor de Sinjoren met een 6-5 en 9-7 stand na de eerste 2 kwartjes. In periode 3 ontbond AZC zijn duivels met een 10-11 stand tot gevolg. In het laatste kwart kwam Kortrijk weer op voorsprong, maar uiteindelijk haalde Antwerpen het met 13-14.

Mechelen won van La Louvière met 12-9 en wipt over de Wolven naar de vijfde plaats, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld.

Onderaan kon Aalst voor het eerst winnen: 12-4 tegen Leuven. De Ajuinen komen op gelijke hoogte met Tielt dat kansloos onderuit ging tegen leider Moeskroen: 9-23. Aalst speelt zijn laatste drie wedstrijden op verplaatsing en moet volgende week punten pakken in Doornik dat achtste staat en dat in de heenronde niet verder kwam dan een gelijkspel in de carnavalstad. In Moeskroen en La Louvière maken de Ajuinen weinig kans op punten.

Tielt ontvangt La Louvière en Antwerpen en moet op de laatste speeldag naar Kortrijk.

Tweede Klasse

Liefst 38 doelpunten in de wedstrijd tussen de competitieleider en de derde in de stand.

In Hasselt moest Strombeek alles uit de kast halen om een punt uit de brand te slepen. De twee teams hielden elkaar perfect in evenwicht in het eerste kwart, met nooit meer dan 1 doelpunt verschil: 7-7. In periode 2 kon Hasselt een kloof slaan met 3 doelpunten op rij, maar Strombeek kwam terug. Een seconde voor de lange pauze scoorden de bezoekers de 12-12. In periode 3 was het Strombeek dat een kloof sloeg: 14-16 bij het ingaan van de laatste periode. Hasselt knokte voor wat het waard was en ging zowaar over de competitieleider op een dikke minuut voor tijd. Strombeek scoorde nog de ultieme gelijkmaker: 19-19, het hoogste gelijkspel in de nationale herencompetities sinds Brussels-Mechelen in 2006.

Oostende won met 7-10 bij Calypso dat Antwerpen naast zich moet dulden: 13-7 tegen Wase. Beide teams kunnen nog aanspraak maken op de play-offs maar moeten dan wel 4 punten goedmaken op Brugge dat bovendien nog een wedstrijd te goed heeft.

Waregem deed een uitstekende zaak in de strijd voor het behoud: het won met 16-11 van Brussels dat zich stilaan ernstige zorgen moet maken gezien de 3 punten achterstand op de voorlaatste in de stand.

Derde Klasse

Leider Mechelen vernederde de tweede in de stand Moeskroen: 23-9. De Maneblussers zijn zo bijna zeker van de rechtstreekse promotie naar de tweede klasse.

Seraing komt dankzij 7-4 winst tegen Leuven op gelijke hoogte met Moeskroen.

Kortrijk liet La Louvière pas aan het einde van het laatste kwart scoren: 16-1.

Merksem verloor opnieuw en heeft nog 2 wedstrijden om vier punten meer te behalden dan La Louvière indien het de rechtstreekse degradatie wil ontlopen.

Vierde Klasse A

Antwerpen won vlot van Dendermonde en sluit de competitie als eerste af met 33 punten.

Aalst heeft nog een wedstrijd te gaan, maar is al zeker van de tweede plaats en de wedstrijd voor de finale van de titelstrijd tegen Genk uit 4B, dankzij een beter doelpuntensaldo in de onderlinge duels met Tielt dat evenveel punten heeft.

Vierde Klasse B

Elsene sluit de competitie af met 6-12 winst in Seraing. Het zal in de titelstrijd tegen Antwerpen uitkomen.

Dames

Gentse liet zich niet verrassen door Antwerpen: 8-15.

Dames 5-8

Kortrijk diende Calypso een eerste nederlaag toe: 16-14.