Kortrijk onderuit bij Moeskroen
04-02-2024

Leider Moeskroen ontving de tweede in de stand Kortrijk. De Henegouwers lieten er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Kortrijk kon op geen enkel moment aanspraak maken op een punt en zag zijn achterstand de hele wedstrijd lang gestaag groeien: 13-6.

Mechelen kon in eigen bad pas in extremis een punt veilig stellen tegen Doornik. De bezoekers stonden bijna de hele wedstrijd voor en gingen het laatste kwart in met een 8-11 voorsprong. Toch werd dankzij een slotoffensief van de thuisploeg de overwinning nog uit handen gegeven. Mechelen knokte zich in de laatste 2 minuten van 12-14 naar een 14-14 gelijkspel.

Onderaan het klassement gingen Aalst en Tielt in een onderling duel op zoek naar een eerste overwinning. De bezoekers die al enkele weken een goede indruk maken, waren te sterk voor thuisploeg Aalst. De eerste wedstrijdhelft was erg gelijkopgaand met een faire 6-7 stand halfweg. Na de lange pauze maakte Tielt het verschil: 11-16. De West-Vlamingen komen dankzij een eerste overwinning voor het eerst dit seizoen weg van de laatste plaats.

Tweede Klasse

Strombeek komt voorlopig alleen op kop na vlotte 13-6 winst tegen het geplaagde Brussels. Oostende volgt op 3 punten met 2 wedstrijden minder gespeeld.

Hasselt stond aan de helft 2-9 voor in Waregem, maar liet de teugels hangen in de tweede wedstrijdhelft: 7-11. De Limburgers blijven derde.

Gentse kon ondanks een 2-6 achterstand halfweg nog een punt uit de brand slepen tegen Calypso: 8-8.

Derde Klasse

Verrassing in derde klasse: leider Mechelen verloor bij de vierde in de stand Seraing: 11-8.

Moeskroen komt op een gedeelde tweede plaats dankzij een 13-7 overwinning tegen Merksem.

Dames

Gentse had het moeilijk in Eeklo maar pakte toch de punten mee naar huis: 9-11.

Ook Leuven blijft ongeslagen en maakte tegen Antwerpen het verschil in de tweede periode (6-1): 14-9.