Moeskroen met het kleinste verschil voorbij AZC
28-01-2024

De topper tussen Moeskroen en Antwerpen gaf de toeschouwers waar voor hun geld. AZC nam een verschroeiende start en liep via 0-2 uit tot 1-4 na de eerst periode. De tweede periode begon gelijkopgaan, maar Moeskroen slaagde in een knappe remonte en zette de bordjes terug gelijk: 5-5.
Na de pauze scoorden de bezoekers de 5-6, maar zag de thuisploeg 2 keer op rij scoren: 7-6 bij het ingaan van het laatste kwart. Het verschil werd eerst verder uitgediept door de Henegouwers, maar AZC bleef aanklampen en scoorde op dik twee minuten voor tijd opnieuw de aansluitingstreffer. Meteen ook de eindstand: 9-8, in weer een potige wedstrijd met 24 uitsluitingen.

Kortrijk haalde het in Doornik met 5-12 en komt op een punt van Antwerpen.

Eeklo had het niet onder de markt tegen Tielt dat nog steeds op zoek is naar een eerste overwinning. De meetjeslanders schoten wakker bij een 0-2 en zetten de bordjes gelijk aan het einde van de eerste periode: 3-3. In de tweede periode was het meer dan 3 minuten wachten op een doelpunt, maar toen scoorde Eeklo er 2 snel na elkaar, Tielt klampte aan en scoorde op 15 seconden voor affluiten de 7-6. Toch kreeg het nog een doelpunt tegen: 8-6 aan de lange rust.
Na de pauze namen de bezoekers het heft in handen met 5 doelpunten op rij. Eeklo milderde tot 10-11 na 3 kwartjes en kon het alsnog in de laatste periode afmaken: 16-14.

La Louvière maakte Leuven in met 14-2 en blijft vierde.

Mechelen en Aalst maakten er een doelpuntenkermis van: 26-12.

Dames Beker

Leuven knikkerde Eeklo uit de beker met 5-9. Na de eerste periode stond het al 0-4 en konden de Leuvense dames controleren.

Dames

Bij de dames is de voorcompetitie al afgelopen en wordt verder gespeeld in 2 poules. In de competitie voor de titel haalde Gentse het makkelijk van Antwerpen: 14-3.