Mechelen wint in Eeklo
10-12-2023

Eeklo won vorige week nog van de derde in de stand Kortrijk en speelde zaterdag voor de vijfde plaats tegen Mechelen dat een rotseizoen beleeft. Na een aftastende start opende de thuisploeg halfweg de eerste periode de score. Een tweede goal werd snel gecounterd door een tegendoelpunt: 2-1 na periode 1.

Het tweede kwart pakte Mechelen duidelijk de bovenhand: 3-6 halfweg, een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Mechelen ontloopt zo een plaats in de onderste helft van het klassement.

Opnieuw geen punten voor Tielt dat tegen Leuven nochtans lang uitzicht had op meer. De 3-1 en 5-4 periodestanden van de eerste wedstrijdhelft lieten beter verhopen dan de nipte 10-11 nederlaag. Leuven komt op gelijke hoogte met Eeklo in de klassering.

Bovenaan komt Antwerpen voorlopig op kop na een vlotte 7-21 overwinning in Doornik. AZC heeft een punt meer dan Moeskroen dat zijn wedstrijd in La Louvière uitgesteld zag tot in februari.

Kortrijk haalde het vlot van Aalst (13-8) en blijft derde.

Tweede Klasse

In tweede vielen weer veel doelpunten te bewonderen. Strombeek haalde het met sprekend gemak van Antwerpen (20-10) en komt mee op kop met Oostende dat niet in actie kwam.

Hasselt bracht de moeilijke verplaatsing naar Watermaal tot een goed einde (12-17) en volgt op 8 punten van het leidersduo.

Ook Brugge won het pleit: 15-7 tegen Waregem. De Bruggelingen verstevigen dankzij het verlies van Antwerpen hun vierde plaats.

In de strijd voor het behoud deed Brussels een uitstekende zaak tegen Wase. De voormalige landskampioen haalde het met 17-14, nog maar de tweede overwinning dit seizoen. Wase heeft nu een achterstand van 4 punten op het duo Waregem-Brussels.

Derde Klasse

De topper tussen leider Roeselare en het derde geklasseerde Moeskroen eindigde op 8-10 winst voor de bezoekers. Roeselare slaagde nochtans in een remonte in de derde periode (van 3-5 naar 6-6) en stond op 16 seconden voor tijd nog gelijk, maar Moeskroen scoorde zowaar nog 2 keer in de laatste 16 seconden: 8-10.

Mechelen komt alleen aan de leiding dankzij 14-5 winst tegen Merksem.

Seraing won met 9-13 in La Louvière en komt op gelijke hoogte met het vierde geklasseerde Leuven dat zelf niet in actie kwam.

Onderaan pakte Kortrijk nog eens een punt: 9-9 tegen Oostende.

Vierde Klasse B

Verrassing in de topper in Elsene tussen de 2 best geklasseerde teams: ondanks een 5-9 stand halfweg diende de thuisploeg Genk een eerste nederlaag toe: 14-11.

Dames

De regerende landskampioen zette nog eens het verschil tussen de top 2 en de rest van het pak in de verf: 28-8 tegen het derde geklasseerde Calypso.