Tweede punt voor Aalst
05-11-2023

In een erg spannende wedstrijd tegen Doornik pakte Aalst een tweede punt in de hoogste divisie. De bezoekers begonnen nochtans sterk aan de wedstrijd met een 2-4 na het eerste kwart en een snelle score in periode 2. De Ajuinen herpakten zich met 4 doelpunten op rij: 6-5 halfweg. In periode 3 kwam Doornik terug op gelijke hoogte. Het laatste kwart was het nagelbijten met een 10-11 stand op 2 minuten voor tijd. De thuisploeg lukte de gelijkmaker op een zucht van het fluitsignaal en komt weg van de laatste plaats in de stand.

Ook in Moeskroen begonnen de bezoekers ijzersterk aan de wedstrijd: Eeklo scoorde de 2 eerste doelpunten maar moest zich tevreden stellen met een 3-3 na het eerste kwart. Daarna liep de landskampioen vlot uit naar 9-6 en 13-7 om de wedstrijd rustig te controleren in de laatste periode: 18-12.

Tweede Klasse

Het tweede geklasseerde Strombeek bracht de moeilijke verplaatsing naar Antwerpen tot een goed einde na een erg spannende en gelijkopgaande wedstrijd. De bezoekers scoorden een halve minuut voor affluiten de winnende treffer (10-11) en staan nu alleen tweede op 3 punten van leider Oostende.

Beker A

In een vooruitgeschoven wedstrijd voor de Beker won Hasselt makkelijk van Gentse: 21-10.

Dames

Zondag stond de topper tussen de ongeslagen dames van Leuven en Gentse op het programma.

Leuven was de enige ploeg die Gentse vorig seizoen een punt kon ontfutselen en opnieuw was het een gelijkopgaande en spannende pot waterpolo.

Gentse kon het eerste kwart met 3-4 winnen en gaf die nipte voorsprong ook in de 2de periode niet uit handen: 5-6. Leuven nam het heft in handen na de rust en kon uitlopen tot 8-6 maar slikte op een halve minuut voor affluiten nog een tegendoelpunt: 8-7. Toen in het laatste kwart de thuisploeg snel uitliep tot 10-7 leek Gentse een eerste competitienederlaag op te lopen sinds november 2017 (!), maar de landskampioenen hielden het hoofd koel en konden uiteindelijk nog een punt uit de brand slepen: 10-10.