Eerste nederlaag voor Mechelen
15-10-2023

De landskampioen van 2021-2022 verloor gisterenavond in eigen bad van de regerende landskampioen. In een potige wedstrijd met maar liefst 26 uitsluitingen maakte Moeskroen het verschil in het derde kwart. Na de eerste wedstrijdhelft die onbeslist eindigde (4-4) liepen de bezoekers uit tot 6-11. Een voorsprong die Mechelen niet meer kon goedmaken: 9-15 eindstand. Meteen een eerste verlies dit seizoen voor de Manenblussers.

Kortrijk blijft zo als enige team ongeslagen na 4 speeldagen. De Westvlamingen gingen overtuigend winnen in La Louvière (7-13) dat vorig week-end nog verrassend in het bad van leider Antwerpen won. Kortrijk moet AZC naast zich dulden aan de kop van het klassement maar heeft wel een wedstrijd minder op de teller.

Antwerpen won met sprekend gemak van Leuven: 24-3.

Doornik veegde de nul van de tabellen dankzij een 11-7 tegen Tielt.

Tweede Klasse

Ook in tweede nog maar 1 team met het maximum. De ongeslagen leiders Oostende en Strombeek kwamen tegen elkaar uit. De spannende eerste wedstrijdhelft eindigde op 2-3 voor de bezoekers, maar toen stak de kustploeg een tandje bij: 4-2 en 7-4 in periodes 3 en 4 zorgden voor een comfortabele winst. Een eerste nederlaag voor Strombeek dat naar plaats 3 zakt.

Ook Hasselt verloor voor het eerst punten in een zeer spannende match tegen Brugge. De Limburgers begonnen sterk met 5-3 na periode 1, maar stonden halfweg 6-7 achter. Hasselt herpakte zich in het derde kwart en liep uit naar 10-9 maar kreeg er 4 op rij rond de oren in het laatste time. Ondanks een 10-13 stand met nog dik 4 minuten op de klok slaagden de Limburgers er toch nog in een gelijkspel uit de brand te slepen: 14-14.

Waregem boog een 3-4 achterstand bij de start van de laatste periode nog om in een 6-5 overwinning tegen Wase.

Onderaan blijven de voormalige waterpologrootmachten Brussels en Gentse troosteloos met een 0 op 12 na nieuw verlies. Gentse ging met 17-9 onderuit in Antwerpen. Brussels verloor het burenduel in Calypso met 18-10.

Derde Klasse

Roeselare komt met een wedstrijd meer gespeeld mee op kop met Mechelen dankzij 8-11 winst in Oostende.

Seraing versloeg Kortrijk met 5-15 en staat derde op gelijke hoogte met Moeskroen dat in La Louvière won (11-16).

Vierde Klasse B

Genk maakte gehakt van Seraing (23-10) en blijft ongeslagen.

Hasselt pakte de eerste punten: 12-7 tegen Charleroi.

Ciney had lang uitzicht op een eerste punt maar kreeg van Zinnik 2 minuten voor affluiten de 6-5 voorgeschoteld.

Dames

De Leuvense dames wonnen in Antwerpen en blijven ongeslagen aan de leiding.

Eeklo ging winnen in Calypso met 8-12.

Kortrijk versloeg Bergen met 24-13.