Titelstrijd in tweede barst los
23-04-2023

Zondagnamiddag is in het Gentse Stropbad de titelstrijd in de tweede klasse losgebarsten.

Kampioen Aalst nam de maat van Antwerpen dat enkel in de eerste wedstrijdhelft de schijn kon hooghouden met een 4-5 en 5-8 na de eerste 2 periodes. De Ajuinen sloegen ongenadig toe in het derde kwart (6-13) en wonnen met 7-16.

De tweede wedstrijd tussen thuisploeg Gentse en Hasselt, dat zich pas op de laatste speeldag verzekerde van de play-offs, was ongemeen spannend. Door het bonuspuntensysteem maken de Limburgers geen kans om kampioen te worden, maar daar was in de wedstrijd niets van te merken. Hasselt liep uit tot 4-6 om in de laatste minuut voor het einde van periode 1 de 5-6 binnen te krijgen. Een gelijkaardig beeld in periode 2, met een 9-8 voor de thuisploeg bij het ingaan van de laatste minuut. In een zinderend slot werd maar liefst 4 (!) keer gescoord in 40 seconden: 11-10 aan de rust. Ook in het derde kwart scoorden de bezoekers in de laatste seconde: 13-13.

De laatste periode leek bij een 13-15 stand voor de Limburgers te zijn, maar Gentse kwam op en over Hasselt en scoorde in de laatste minuut de winning goal: 17-16.

Testmatch Tweede Klasse

In de strijd voor een plaats in tweede klasse volgend seizoen moest tweedeklasser Merksem naar derdeklasser Strombeek.

De Antwerpenaren zagen thuisploeg Strombeek in het tweede kwart uitlopen van 4-3 naar 7-3. Ook periode 3 was voor Strombeek (10-4) dat de wedstrijd gecontroleerd kon uitspelen. Eindstand 14-9.

Als Strombeek in 1 van de volgende 2 wedstrijden in Merksem kan winnen promoveert het terug naar tweede.

Play-offs Vierde Klasse

In de titelstrijd in vierde klasse moesten de competitiewinnaars het opnemen tegen de tweede van de andere vierde divisie.

Mechelen maakte Genk in met een droge 16-5.

Leuven en Antwerpen maakten er wel een spannende strijd van met ruststanden 1-0/3-3/3-5 en uiteindelijk, na nog 2 doelpunten in de laatste minuut, een billijke 8-8.

Dames

Bij de dames wonnen beide titelpretendenten probleemloos.

Leuven versloeg Calypso met 15-5.

Gentse haalde het met 3-17 van Oostende.

De beslissing zal zonder ongelukken op de laatste speeldag vallen in het onderlinge duel tussen Gentse en Leuven.