Nieuw verlies voor Antwerpen
11-12-2022

Een doelpuntenrijke elfde speeldag in de hoogste afdeling, met maar liefst 113 doelpunten in vier wedstrijden.

In een gelijkopgaande, spannende wedstrijd hielden Mechelen en Antwerpen elkaar lang in evenwicht. De bezoekers scoorden op 15 seconden voor halftijd 9-9. In de tweede wedstrijdhelft bleven de teams aan elkaar gewaagd. Mechelen kwam in de laatste minuut van periode 3 op voorsprong: 13-12. In het laatste kwart liep de thuisploeg verder uit, eindstand: 15-13.

Antwerpen verloor zo voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd. Het vijfde verlies op 10 wedstrijden voor de Sinjoren die nog geen enkele thuismatch wisten te winnen.

Moeskroen blijft ongeslagen na 10-16 winst in Kortrijk

Ondanks een 2-5 in de eerste periode won Leuven voor de tweede keer dit seizoen van Eeklo: 17-15.

Ondanks een goede wedstrijd tegen Doornik blijft Tielt de nul behouden: 12-15.

Tweede Klasse

In de titelstrijd kwamen Aalst en Gentse tegenover elkaar. Leider Aalst won met sprekend gemak (14-6) en lijkt nu - met 12 punten voorsprong op Gentse, dat overigens een negatief doelpuntensaldo heeft - definitief op weg naar de titel.

Nummers 3 en 4 speelden een spannende wedstrijd die gewonnen werd door thuisploeg Brussels. De hoofdstedelingen komen op gelijke hoogte met Antwerpen.

Wase haalde het makkelijk van Merksem: 16-6.

Hasselt haalde zwaar uit in Calypso (13-21) en wipt in het klassement over de Watermaal-Bosvoordenaars naar de zesde plaats.

Derde Klasse

Geen problemen voor het leidersduo. Strombeek stond na 1 kwart al met 5-0 voor tegen VZ Gent en haalde het vlot met 18-7.

Brugge deed nog beter tegen La Louvière dat pas in de derde periode voor het eerst tot scoren kwam: 19-3.

Moeskroen kende een veel tegenstand in Roeselare maar trok uiteindelijk aan het langste eind: 11-12.

Oostende won in Kortrijk: 9-14.