Mechelen zwaar onderuit in Moeskroen
27-11-2022

Door een technisch defect aan het (naar verluidt nochtans zeer dure) systeem van waterpolo-online, kwamen op de laatste speeldag van de heenronde niet alle uitslagen door.

Landskampioen Mechelen verloor met zware 19-9 cijfers in het bad van de huidige competitieleider Moeskroen. In een wedstrijd op het scherpst van de snee - 22 uitsluitingen + 2 def out - begonnen de Maneblussers nochtans goed met een 3-4 stand na het eerste kwart. De tweede periode tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en scoorde 4 doelpunten op rij in de eerste helft van periode 2. Toen kookte het potje van de Mechelse kapitein Claes over met een definitieve uitsluiting tot gevolg. Zonder sterkhouder kwam Mechelen niet meer in het spel voor. Eindstand 19-9 en een tweede nederlaag voor de landskampioen. Moeskroen blijft ongeslagen aan de leiding.

Moeskroen komt alleen op kop na het verlies van La Louvière in Kortrijk. De thuisploeg kwam in een spannende wedstrijd aan het einde van periode 1 op 3-2 en kon die voorsprong uitdiepen tot 5-3 aan de helft. La Louvière knokte zich terug in de wedstrijd en scoorde de 8-8 gelijkmaker aan het begin van het laatste kwart. De thuisploeg hield echter het hoofd koel en won met 10-8. Een eerste nederlaag dit seizoen voor de Wolven.

Eeklo versloeg Doornik met 16-10.

In de strijd voor het behoud boekte Oostende een eerste overwinning tegen Tielt: 14-8. Tielt blijft zo alleen puntenloos op de laatste plaats.

Tweede Klasse

Aalst sluit de heenronde af zonder puntenverlies na vlotte 8-15 winst in Bergen.

In de strijd voor de tweede plaats pakte Gentse een belangrijke overwinning tegen Antwerpen: 10-8. De Stroppen nemen zo afstand van de concurrenten, want ook Brussels verloor: 13-8 in Hasselt.

Derde Klasse

Leider Strombeek kende geen problemen tegen Seraing: 22-2.

Roeselare versloeg Elsene en komt uit de gevarenzone: 10-6.

Oostende diende VZ Gent een zevende nederlaag toe: 16-8.

Vierde Klasse A

De top 2 ontving de 2 laagste geklasseerde teams en won dan ook zonder veel moeite: Mechelen-Dendermonde was 21-6, Antwerpen haalde het van Blankenberge met 22-7.

Vierde Klasse B

De Limburgse derby eindigde op winst voor thuisploeg Genk: 22-6.

Dames

Na het gelijkspel in Leuven vorige week herpakte Gentse zich in het bad van Eeklo: 3-19.