Verlies voor Antwerpen, Moeskroen gelijk
09-10-2022

Antwerpen ging in eigen bad verrassend onderuit tegen Kortrijk. De titelpretendent kon lang gelijke tred houden in een gelijkopgaande eerste wedstrijdhelft, maar moest dankzij 2 Kortrijkse doelpunten in de laatste minuut van het tweede kwart rusten met een 5-6 stand.
Het derde kwart was de thuisploeg na een snelle gelijkmaker, al snel weer op achtervolgen aangewezen om de laatste pauze tegen een 7-9 achterstand aan te kijken.
In het zenuwachtige en harde vierde kwart konden de bezoekers ondanks maar liefst 8 uitsluitingen hun voorspong uitdiepen. Eindstand: 9-11. AZC heeft zo slechts 6 op 12 na 4 wedstrijden.

Ook Moeskroen verloor verrassend punten in La Louvière. Het verschil tussen beide teams bedroeg tijdens de beklijvende wedstrijd nooit meer dan 1 doelpunt, met de ultieme gelijkmaker van de bezoekers op 30 seconden voor affluiten: 9-9.

Landskampioen Mechelen is zo de grote winnaar van het week-end na een makkelijke 6-12 overwinning in Eeklo. De Manenblussers staan alleen aan de leiding, gevolgd op 2 punten door het duo La Louvière en Moeskroen.

Leuven verspeelde ei-zo-na een 6-2 voorsprong na periode 1. De Brabanders zagen Tielt op voorsprong komen aan het einde van periode 3 (8-9). Met nog een halve periode voor de boeg slaagde de thuisploeg er echter in om een 8-10 om te buigen naar 11-10 winst.

Tweede Klasse

Leider Aalst blijft ongeslagen na winst in Brussel: 8-12.

Gentse wordt alleen tweede na 13-9 winst tegen Waregem.

Na bijna een hele wedstrijd tegen een achterstand aan te kijken, kwam Hasselt op 3 minuten voor affluiten op voorsprong tegen Wase, maar in de laatste minuut scoorden de bezoekers de 10-10.

Calypso verloor opnieuw: in Antwerpen werd het 12-9.

Merksem veegde de nul van de tabellen tegen Bergen: 8-7.

Derde Klasse

Geen problemen voor de ongeslagen leider Strombeek tegen Kortrijk: 21-6.

Ook Brugge blijft ongeslagen (met een wedstrijd minder gespeeld) na de vlotte 12-3 overwinning tegen Oostende.

La Louvière boog in het laatste kwart een achterstand om tegen Roeselare: 12-10.

Elsene pakte na een spannende match de eerste punten tegen VZ Gent: 8-7.

Vierde Klasse A

De ongeslagen leider Tielt kende een moeilijke avond bij het puntenloze Dendermonde, maar pakte met een 5-7 toch de overwinning mee naar huis.

Ook Mechelen liet nog geen punten liggen, in Aalst won het met veel machtsvertoon: 11-21.

Vierde Klasse B

2 teams verloren het maximum van de punten: Hasselt diende Charleroi een eerste nederlaag toe: 9-6.

In Genk was Leuven de sterkste (9-12) zodat de ploeg als enige aan de kop van het klassement komt.

Beker B

VZ Gent versloeg Seraing met 8-13.