Mechelen en Moeskroen met moeite

Het was een nagelbijtende avond voor de waterpololiefhebber: zowel de regerende als de vorige landskampioen kende een moeilijke avond in eigen bad en ook Leuven en Tielt maakten er een spannende wedstrijd van.

Moeskroen keek aan de lange pauze tegen een 4-6 achterstand aan tegen La Louvière. In periode 3 bracht de landskampioen met een droge 4-0 orde op zaken, maar in de laatste periode kwamen de wolven terug sterk opzetten met een 9-9 stand op 5 minuten voor affluiten. Moeskroen scoorde 2 maal in de laatste minuut en pakte de felbevochten zege: 11-9.

Ook in Mechelen stond de thuisploeg op een 4-6 achterstand na een doelpuntenrijke eerste periode. Periode 2 was voor Mechelen (9-8), maar Eeklo zette de bordjes terug gelijk in het derde kwart (11-11). De Manenblussers pakten uiteindelijk de winst: 13-21.

Leuven-Tielt was al net zo spannend. De thuisploeg liepen na een 2-2 in de eerste periode uit naar 6-4 en 8-5, maar zagen een sterk Tielt terugknokken in het laatste kwart. Ondanks de aansluitingstreffer op 2 seconden voor tijd keerden de West-Vlamingen met lege handen terug naar huis: 8-7.

Opnieuw waren er problemen met het electronische wedstrijdblad, waardoor de uitslagen van Aalst-Kortrijk en Antwerpen-Doornik niet werden doorgestuurd.

Tweede Klasse

Wase gaf Brussels een pandoering: 23-10.

Oostende won zijn eerste wedstrijd in tweede klasse tegen Gentse - vorig jaar nog tweede - met overtuigende 12-7 cijfers.

Ook Hasselt pakte de overwinning: 16-13 tegen Calypso.

Derde Klasse

Ook in derde klasse was er een nipte overwinning voor Mechelen. In het bad van degradant Merksem haalde de nieuwkomer het met het kleinste verschil: 9-10.

Roeselare pakte de overwinning in Moeskroen: 9-11.

Seraing versloeg in zijn eerste wedstrijd La Louvière: 10-7.

Vierde Klasse A

Waregem gaf ei zo na een 8-5 voorsprong weg in het laatste kwart, maar scoorde in de laatste minuut de winning goal: 10-9.

Antwerpen versloeg Tielt met 15-6.

Dendermonde ging in eigen bad onderuit tegen Aalst: 8-12.

Vierde Klasse B

Hasselt kwam in Seraing sterk opzetten in het laatste kwart maar kreeg de winnende goal tegen op een dikke minuut voor tijd: 10-9.

Zinnik verloor met zware 13-3 cijfers in Charleroi.

Genk kreeg de overwinning cadeau van Elsene dat niet kwam opdagen.