h2opolo.beH2Opolo.be

Chronologische geschiedenis van het waterpolo

2007

Wereldkampioenschap

Mannen

image001_20_png1.jpg

Op het WK in Melbourne ging het goud bij de mannen naar KroatiŽ, dat Hongarije met 9-8 neersabelde in de verlengingen. De strijd om plaats drie was mogelijk nog spannender, Spanje had eveneens verlengingen nodig om ServiŽ met 18-17 onderuit te halen.

KroatiŽ: Samir Barac, Miho Boskovic, Damir Buric, Andro Buslje, Teo Dogas, Igor Hinic, Maro Jokovic, Aljosa Kunac, Pavo Markovic, Josip Pavic, Mile Smodlaka, Frano Vican en Zdeslav Vrdoljak.


De Spanjaard Guillermo Molina (1984-) werd uitgeroepen tot beste speler van het tornooi.


Net als in de vorige editie kreeg de tot Duitser genaturaliseerde Rus Alexander Tchigir (1968-) de titel van beste goalie.


De Amerikaan Tony Azevedo (1981-) was met negentien doelpunten de trefzekerste van het kampioenschap.

Vrouwen

image002_11_png1.jpg

Bij de vrouwen een nipte 6-5 winst van de Verenigde Staten over gastland AustraliŽ, terwijl Rusland met 9-8 Hongarije het nakijken in de strijd om het brons.

Verenigde Staten: Elizabeth Armstrong, Patricia Cardenas, Kameryn Craig, Brittany Hayes, Natalie Golda, Alison Gregorka, Jaime Hipp, Ericka Lorenz, Heather Petri, Moriah Van Norman, Brenda Villa, Lauren Wenger en Elsie Windes.


De Amerikaanse Lauren Wenger (1984-) kreeg de titel van beste speelster.


De Amerikaanse Elizabeth "Betsey" Armstrong (1983-) werd bekroond als beste doelverdedigster.


Dank zij haar twintig treffers kreeg de Spaanse Bianca Gil Sorli (1983-) de trofee van topschutster.

World League

Mannen

image006_80.jpg

De eindoverwinning in de zesde in Berlijn betwiste World League 2007 was voor ServiŽ dat in de finale met 9-6 de betere was van Hongarije. Voor het brons klopte AustraliŽ gastland Duitsland met 6-7.

De winnaars: Milan Aleksic, Aleksandar Ciric, Filip Filipovic, éivko Gocic, Stefan Mitrovic, Slobodan Nikic, Duöko Pijetlovic, Gojko Pijetlovic, Andrija Prlainovic, Aleksandar äapic, Dejan Savic, Slobodan Soro en Vanja Udovicic.


De ServiŽr Aleksandar äapic (1979-) werd opnieuw topschutter, dit keer naaide het de doelmannen 48 treffers om de oren.

Vrouwen

Op de vierde World League in Montreal waren de Amerikaanse vrouwen iedereen te sterk, AustraliŽ kreeg in de finale een 8-4 nederlaag aangesmeerd, Griekenland klopte gastland Canada met 6-4 voor het brons.

image382.jpg image384.jpg

De Australische Kate Gynther (1982-) werd verkozen tot beste speelster en haar landgenote Victoria Brown (1985-) tot beste goalie.