h2opolo.beH2Opolo.be

Publicaties over waterpolo

2010

Science of Shooting Water Polo Fundamentals en Science of Shooting: The Driver zijn twee boeken over waterpolo geschreven door de Amerikaan Jim Solum (1951-).

image453.jpg 

In The Science of Shooting Water Polo Fundamentals wordt een volledig onderzoek gedaan over de werpbeweging, de fake, het drive-in schot en het 2-meter schot, een turf van 200 pagina's opgesmukt met 190 foto's.

image495.jpg 

Auteur Jim Solum was ook bekend van Water Polo Planet, waarin hij onder het pseudoniem 'The Shot Doctor' maandelijks een column schreef. Hij coachte ook de Universitaire ploeg van South California en was beroepshalve chiropractor gespecialiseerd in sportgeneeskunde. Hij gaf heel wat seminars over waterpolo en schreef er twee boeken over. Zelf speelde hij vanaf 1966 waterpolo aan de Long Beach Jordan High School in Zuid-CaliforniŽ en twee jaar aan het Long Beach City College. Hij was parttime docent Lichamelijke Opvoeding aan het Long Beach City College en assistent waterpolo coach bij de legendarische coach Monte Nitzkowski (1929-). Daarna werd Solum hoofdcoach aan het El Camino College, het Fullerton College en de Corona Del Mar High School uit Newport Beach, CA. Hij leidde vier Olympische spelers op, zeven spelers van het nationale team en 50 eersteklassers.

image496.jpg

Hij schreef nadien ook het boek Science of Shooting: The Driver waarin hij in 295 pagina's dieper inging op het dribbelen, openbreken van het spel, het houden van depositie het onderduiken en negentien drive-in shots, opgesmukt met 300 foto's, die zowel boven als onder water genomen werden.