h2opolo.beH2Opolo.be

Publicaties over waterpolo

1898

image353.jpg

William B. Curtis (1837-1900) schreef in de New York Times een verslag van enkele waterpolowedstrijden.

In 1868 stichtte Curtis de New York Athletic Club, waarvan hij in 1880 en 1881 ook de voorzitter was. Curtis was ook een uitstekende atleet, zo won hij in 1876, 1878 en 1880 het nationaal kampioenschap hamerslingeren en dat laatste jaar voegde hij daar de titel met het 56 pond gewicht aan toe. Hij stierf op 63-jarige leeftijd tijdens de beklimming van de Mount Washington.

WATERPOLO

Knickerbocker - Boston: 8-0.

Op 12 februari ontmoetten de Knickerbocker Athletic Club en de Boston Athletic Association elkaar in het bad van de Knickerbocker Athletic Club, op de hoek van Madison Avenue en Forty-fifth street in New York. De wedstrijd was een onderdeel van een all-round competitie tussen de twee clubs, en de thuisploeg, die meer individuele snelheid, vaardigheid en ploegspel vertoonde, won met gemak, de bezoekers konden niet een keer scoren.

De ploegen:

Boston: Burrns, Sherrer, Blake, Kuntz, Williams en Le Moyne

Knickerbocker: Schaefern Wotherspoon, Van Cleaf, Reeder, Reuss en King.

Knickerbocker - Pennsylvania: 3-0.

Het team van de Knickerbocker Athletic Club reisde op 19 februari naar Philadelphia en ontmoette er de University of Pennsylvania in een wedstrijd in Houston Hall, het clubhuis van de universiteit. Dr. Paul Neumann, de amateur-kampioen zwemmen, was aanvoerder van het team van de universiteit, maar zijn collega's konden hem niet in snelheid of vaardigheid evenaren en de bezoekers wonnen gemakkelijk. Reeder scoorde een doelpunt en Van Cleaf twee.

De ploegen:

University of Pa.: Palmer, Stevenson, Neumann, Gartrell, Corbin en Schaeffer

Knickerbocker: Schaefer, Reeder, Reuss, Wotherspoon, King en Van Cleaf.

San Remo - Atalanta: 2-1

De teams van de Atalanta Boat Club en de San Remo Water Polo Club speelden op 4 maart een wedstrijd in het Fifth Avenue zwembad van New York. San Remo winnen van de fel bevochten wedstrijd. De doelpunten werden gescoord door Luders, Steen en Handley.

De ploegen:

San Remo: Wenck, Luders, Steen, Arnold en Butts.

Atalanta: Handley, Wishart, Loog, Tooney en Bardis

Knickerbocker - Pennsylvania: 6-0

Knickerbocker Athletic Club en de University of Pennsylvania speelden op 5 maart hun terugwedstrijd in het Knickerbocker Athletic Club-house, op de hoek van Madison en Forty-fifth street in New York City. Het bad was honderd voet lang. De bezoekers werden duidelijk overklast. Dr Neumann, kapitein van de Pennsylvania team, was de enige die weerwerk kon bieden aan de winnaars. Het spel werd ontsierd door wat ruw werk en een ongepaste ruzie. Reeder en King maakten een doelpunt, Van Cleaf vier.

De ploegen:

Pennsylvania: Geiger, Stephenson, Neumann, E.C. Schaeffer, Palmer en Gratrell

Knickerbocker A.C.: Reuss, Reeder, Van Cleaf, Wotherspoon, King en Fred Schaefer.

Atalanta - San Remo: 3-0

In de Fifth Avenue Swimming School van New York City speelden Atalanta Boat Club en San Remo Water Polo Club op 5 maart een wedstrijd, die Atalanta makkelijk won.

W. B. Curtis.