#1 17-12-2013 14:48:05

wasserballer
Gast
Geregistreerd: 17-12-2013
Posts: 2

Beker van Belgie

Verslag BVB ¼ finale Antwerpen-Moeskroen

Na de twee verloren thuiswedstrijden en de winterstop in aantocht, met de gevreesde 5x400m, was het mentaal belangrijk om een goede wedstrijd te spelen. Moeskroen had de afgelopen twee seizoenen maar één wedstrijd verloren, was enkele weken ervoor gewaarschuwd voor de jeugdige snelheid en enthousiasme van de sinjoren. Jorn Dams startte in de basis, maar vooral het wederoptreden van Jens Marquenie was opmerkelijk. Sam Van den Broucke zat in de tribune, Axel Meulemans was zijn vervanger.

Gedurende de eerste periode hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. Moeskroen profiteerde twee keer van een kleine fout achterin, terwijl Antwerpse voorin niet tot scoren kwam.
Tegen de gang van het spel in kwam Moeskroen 0-3 voor, de supporters vreesde een afstraffing zoals twee weken geleden tegen Doornik. Van den Bempt met de verlossing, 1-3. Grman scoorde even later op pentalty de 1-4.
Het roteren op midvoor voorin wierp zijn vruchten af, Vervoort met een slimme actie en knappe afwerking, waarna hij via zijn handelswerk dit even overdeed..3-4.
Planchon op man-meer droog in de benedenhoek    3-5
Van hoey, tot dan ongelukkig in de afwerking en eindelijk naar boven schietend, 4-5.
Einde van de tweede time werd ontsierd door twee brutale fouten van Planchon en Gram, respectievelijk op Marquenie en Poelmans. Scheidsrechters de Boeck en Dulin gebaarden zich van kromme haas en lieten spelen… tot dan nochtans degelijk fluitend.
Reactie (2x) van coach Peteghem leverde hem een zitje in de tribune op.

Tweede helft van de wedstrijd was kort samen te vatten, Moeskroen vocht zich letterlijk een weg, zowel tegen de tegenstander als tegen de entourage errond. Antwerpse daarentegen zocht collectief naar de aansluiting en overwinning. Twee minuten voor tijd was daar de verhoopte gelijkmaker voor Antwerpse. Beide ploegen misten elk nog de kans om de overwinning mee naar huis te nemen… penalty’s zouden beslissen wie verder mag bekeren.
Van hoey scoorde de beslissende penalty en de stunt was een feit!

Besluit

Antwerpse kan met een goed gevoel de winterstop in en bekert verder.
Opmerkelijke vermelding voor scheidsrechter de Boeck, die de contrafouten van Moeskroen correct en consequent affloot. Quasi ongezien in de Belgische competitie.

Offline

#2 26-03-2014 13:15:27

nebur
Gast
Geregistreerd: 24-03-2007
Posts: 147

Re: Beker van Belgie

Zaterdag bekerfinale

Pronostiekje:
Dames: Antwerpen - Ixelles : Antwerpen

Beker B: Aalst-Brugge
voor ons op zich is het bereiken van de finale al schitterend
Brugge favoriet, wij hopelijk kunnen meespelen en zien dan wel

Beker A: Eeklo - Brussel
Eeklo vermoedelijk, al is Brussel zeker niet te onderschatten..

Laatst bewerkt door nebur (26-03-2014 13:41:58)

Offline

#3 29-03-2014 23:30:28

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Re: Beker van Belgie

Jespo (9-6) , Aalst (15-10) en Brussel ( 8-8 en 3-1 penalties) winnen beker

Offline

#4 30-03-2014 15:57:01

nebur
Gast
Geregistreerd: 24-03-2007
Posts: 147

Re: Beker van Belgie

Aalst wint 17-10 !

Offline

#5 15-06-2015 10:37:50

sumo
Gast
Geregistreerd: 20-01-2007
Posts: 15

Re: Beker van Belgie

De Beker van België werd dit jaar tot ieders tevredenheid georganiseerd in het Wezenberg zwembad door Antwerpse Waterpolo.
Alle finales wedstrijden zijn via webstreaming te bekijken op volgende link:
https://livestream.com/accounts/661123/waterpolo

Offline

#6 19-03-2016 01:40:17

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Re: Beker van Belgie

verslag 1/2 faal BvB dames: MZV Eeklo-KGZV

DAMES KGZV SPELEN OPNIEUW BEKERFINALE
De dames van KGZV hebben, na een ware propagandamatch voor het dameswaterpolo, afstand genomen van de concurrenten uit Eeklo. De match eindigde op 7-7, maar in de penaltyreeks stopte de Gentse doelvrouw Lois Laton 2 penalty’s.

Het zwembad van Eeklo was goed volgelopen voor de halve finale van de beker die eigenlijk de finale zou moeten zijn. Jammer dat 1 van deze 2 ploegen de finale in Moeskroen niet haalt.  Beide ploegen zijn heel close, getuige daarvan de 2 nipte zeges van MZV in de competitie. 2 keer met 8-7. De match begon traag. Het duurde lang voor 1 van de 2 een gaatje kon vinden in de verdediging van de tegenstander. Het eerste schotje komt van Eeklo, doelvrouw Lois Laton stopt. Eeklo vraagt even later een time-out aan, zonder succes. Het is de Gentse dat scoort via Nona Laton, 0-1. Eeklo krijgt vrij snel na dat doelpunt een man-meer en werkt af, 1-1. Maar de Gentse knokt zich naar het einde van periode 1. Nona Laton wint de strijd tegen de doelvrouw en de laatste verdediger, 1-2. Een doelpuntje op karakter !

In de tweede periode loopt de Gentse al snel uit tot 1-3 via Charlotte Gouget. Eeklo mildert vanop man-meer. Het spel gaat nu sneller over en weer, Nona Laton scoort haar derde van de avond: 2-4. Er komen ook kansen voor de thuisploeg, ze werken er eentje af: 3-4. De Gentse dames hebben intussen al een keer of twee kennis gemaakt met het doelhout. Beide ploegen nemen nog hun time-out, maar dat levert voor niemand iets op, 3-4 halfweg.

Het begin van de derde periode is ook voor KGZV. Leen Baudonck shot eerst op de lat, Janne Laton scoort de 3-5 vanop penalty. De Gentse kent dan even een kort dipje, Eeklo komt langszij, 5-5. Even later moet Lois Laton gepast tussenbeide komen om de 6-5 te voorkomen. Het is de Gentse dat die goal voorsprong pakt, een mooi doelpuntje van Andrea Robbe. Beide ploegen laten in die derde periode nog een man-meer liggen.

MZV scoort in het begin van periode 4 de gelijkmaker. Een schot op de paal wordt in de rebound niet goed weggewerkt door de Gentse verdediging, Eeklo zit er tussen. 6-6. De Gentse, gesteund door een ruime supportersschare, zet dan de aanval in, op zoek naar de zege. Charlotte Gouget lanceert een goed schot, de bal gaat via de paal buiten. Het is maar uitstel, even later scoort Nona Laton de 6-7. Eeklo krijgt dan een dubbele man-meer, maar de Gentse ploeg verdedigt collectief en verhindert Eeklo de gelijkmaker. Bij een volgende man-meer is het wel raak. 7-7. De Gentse verliest dan Nona Laton met 3 fouten, en coach Van Peteghem moet puzzelen. Vanuit balverlies bij de Gentse trekt Eeklo ten aanval, doelvrouw Lois Laton stopt. Haar collega doet net hetzelfde op een mooi schot van Janne Laton. En dan een betwistbare fase. Het 1 minuut signaal komt er niet, de Gentse gaat in de slotseconden nog eens in de aanval. Er komt een doelpunt uit, maar de scheidsrechters keuren het af omdat het buiten tijd was. Er komt heelwat discussie omdat de klok zou blijven lopen zijn. Hoedanook, penalty’s moeten de eerste bekerfinalist aanduiden. Janne Laton (2), Charlotte Gouget, Amber Vermaesen en Lore De Mulder scoren voor de Gentse, doelvrouw Lois Laton wordt de held van de dag. Zij stopt 2 penalty’s van de thuisploeg en brengt haar ploeg zo in de finale van de Beker van Belgie. De ontlading was bijzonder groot, de grinta bij de Gentse dames was ietsje groter dan bij Eeklo. Maar deze wedstrijden hangen soms af van details.  Nogmaals, dit was een zeer mooie finale geweest, jammer dat iemand de bekercompetitie moet verlaten. Met wat we vandaag gezien hebben worden de playoffs voor de titel in de damescompetitie nog zeer spannend !

Offline

#7 20-04-2016 14:14:12

Rikky
Gast
Geregistreerd: 15-01-2007
Posts: 126

Re: Beker van Belgie

Heeft er toevallig iemand al informatie over de bekerfinales in Moeskroen 4 juni?
Uren van de wedstrijden, inkomstgelden,...

Offline

,
[Bot] CCBot

Forum footer

Powered by FluxBB

[ Gegenereerd in 0.013 seconden, 10 queries uitgevoerd - Geheugen gebruik: 1.57 MiB (Peak: 1.65 MiB) ]