#1 12-05-2013 00:35:05

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Playoffs Dames

KGZV en MZV spelen dit jaar weer de titelfinale bij de dames. Eeklo haalde een
verdiende 11-7 zege in eigen bad, maar moest voor de tweede match de duimen leggen
tegen een gemotiveerd Gentse ( 5-0/7-0/9-1/10-4)
Morgen zondag om 14u spelen de twee ploegen de derde en beslissende match in het strop in Gent.
De winnaar is kampioen van België !

Offline

#2 25-05-2014 09:43:45

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Re: Playoffs Dames

Titelfinale 2013-2014 dames: Gentse wint eerste match in Eeklo met penalty's:

Gentse moest het voor de moeilijke verplaatsing naar Eeklo doen zonder Sharon Post. Al de andere speelsters waren op post. Eeklo, de uittredende kampioen, organiseerde een evenement naar aanleiding van het seizoenseinde. Er kwam flink wat volk opdagen. De Gentse entourage wist op voorhand dat dit een zware klus zou worden. Toch zien de talrijk opgekomen Gentse supporters hun ploeg op voorsprong komen. Eeklo komt meteen langszij, maar de Gentse dames slaan terug, 1-2. De match gaat vlot op en neer, beide ploegen zijn elkaar waard. Gent scoort 1-2, Eeklo 2-2. Je voelt nu al dat deze match zal afhangen van details. Eeklo scoort nog eens tegen: 3-2.

In de tweede periode voert de thuisploeg de druk wat op. Eeklo speelt nu naar de diepe kant van het bad en kan al vlug scoren: 4-2. Maar veel verder komen de Meetjeslanders niet. Ook de Gentse krijgt kansjes, maar de bal wil er maar niet in. Ruststand 4-2.

Het thuispubliek zet zich nog eens tenvolle achter de ploeg en dat loont. Gentse is even onder de indruk en neemt ook enkele uitsluitingen. Eeklo loopt verder uit naar een geruststellende 6-3.  Maar de Gentse dames geven niet op en gaan weer in de aanval. Het rendeert, 6-4. Eeklo scoort nog 1 keer tegen, tussenstand na periode 3: 7-4.

Over en out zou je dan denken, maar dat is buiten de Gentse dames gerekend. Eeklo dreigt zo goed als niet meer, en Gentse krijgt de steun van de achterban. De 7-5 is al gauw een feit. Als Eeklo even later de kans op de 8-5 mist, groeit het vertrouwen. In geen tijd staat het 7-7. Net voor affluiten krijgt de Gentse nog een reuzekans op de 7-8, maar de bal gaat er niet in. Penalty's moeten de winnaar van de eerste match aanduiden. En in die reeks kroont Lois Laton tot de held van de dag. Ze stopt 3 Eeklose strafworpen en bezorgt haar team de eerste zege ! Het is duidelijk dat de twee beste damesploegen elkaar waard zijn. Op naar volgend weekend. Gentse kan kampioen worden als het zaterdagavond wint, indien noodzakelijk is er zondag nog een belle ! 

Scoorden voor Eeklo: Fee Lampaert (3), Hilke Nuyt (2), Anke Van de Velde en Maud De Bruyne (1)
Scoorden voor Gentse: Janne Laton (3), Charlotte De Vos (2), Leen Baudonck en Charlotte Gouget (1)

Offline

#3 19-05-2015 00:07:59

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Re: Playoffs Dames

Titelfinale 2014-2015
De dames van de Gentse hebben zondagavond in eigen bad de eerste titelmatch (best of three) gewonnen van de Entente Bruxelles Dames met 11-6. Zaterdag trekken ze naar Brussel voor de tweede match. Als ze die winnen zijn ze kampioen, zonet komt er in hetzelfde bad van Ixelles een derde beslissende match.

Alles was aanwezig om er een echt waterpolofeest van te maken zondagavond in het Strop. De twee beste ploegen van het land, Nona Laton die uit Malta was teruggekomen om haar ploeg te versterken en heel veel volk op de tribunes. Coach Van Peteghem moest alleen Charlotte De Vos missen. De Gentse startte sterk, een eerste man-meer spatte uiteen op de lat. Even later lieten ook de Brusselse dames een man-meer liggen. Aan de overkant was het een eerste keer raak voor KGZV. Janne Laton zette de 1-0 op het bord. Veel tijd om te genieten was er niet, want de beresterke Martine Van Onna zette al gauw de 1-1 op het bord, Van Onna, de motor van het Brusselse team. Toch liet Gentse de Brusselse dames niet teveel in het spel komen. Nona Laton scoorde vlug de 2-1 en bracht de rust bij de supporters terug. Haar zus Lois Laton deed ondertussen haar werk in het Gentse doel. De Brusselse Entente kwam niet dichterbij, Gentse liep zelfs 3-1 uit via Sylvie Den Blauwen. Net voor het einde van de eerste periode profiteerde EntBxlDames van een time-out, 3-2.

De Gentse dames waren niet van plan om de Brusselaars te laten komen. Opnieuw werd het opzwemmen gewonnen, en de controle over de match was in Gentse handen. Dat resulteerde in enkele knappe doelpunten. Janne Laton zette de 4-2 op het bord, zus Nona na een prachtige solo de 5-2. Het zussenwerk was helemaal compleet na een schitterende lange bal van Janne op Nona, 6-2. De bezoekende coach Degandt moest even bijsturen, maar doelvrouw Lois Laton stopte de eerste aanval. Bij de volgende moest zij zich wel omkeren, 6-3. Net voor halfweg scoorde Steffi Rijckaert de 7-3.

Een voorsprong die niet echt meer in gevaar kwam, integendeel. Vanop penalty scoorde Janne Laton de 8-3. De Brusselse meisjes scoorden 1 keer tegen, de rest van periode 2 werd gekenmerkt door enkele uitsluitingen bij de Gentse dames door het stevige verdedigende werk. Carlotta Robbe en Amber Vermaesen moesten even naar de kant. Gentse kreeg nog 1 kans, de bal van Steffi Rijckaert raakte de lat.

Ook in de vierde periode bleef de Gentse rustig controleren, al was de eerste kans voor de Brusselaars. Lois Laton stopte mooi. Aan de overkant rondde Steffi Rijckaert een mooie midvoor-actie knap af, 9-4. Het Gentse supporterslegioen in dromenland. Toch prikte de Brusselse Entente nog tegen, 9-5. Maar veel verder kwamen ze niet. Nona Laton scoorde vanuit een scherpe hoek de 10-5. Zus Janne maakte het nog wat mooier, met een verre plaatsbal wist zij de Brusselse doelvrouw te verschalken, 11-5. Naar het einde toe scoorden de bezoekers nog 1 keer, maar de ruim verdiende zege van de Gentse dames kwam nooit in gevaar. Eindstand 11-6 en 1-0 in de tussenstand. De druk ligt nu eventjes bij de Entente Bruxelles Dames, dat komende zaterdag moet winnen wil het kans maken op de titel. In het andere geval volgt de Gentse zich op als kampioen van Belgie. Afspraak zaterdag om 20u in het bad van Ixelles.

Offline

#4 27-05-2015 01:37:27

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Re: Playoffs Dames

DAMES KGZV OPNIEUW KAMPIOEN VAN BELGIË
De dames van de Gentse zijn er opnieuw in geslaagd om de titel binnen te halen. Ze wonnen de derde en beslissende titelmatch in het bad van Elsene met de penalty’s. De match zelf eindigde op 3-3. De Gentse doelvrouw Lois Laton stopte 2 penalty’s van de Entente Bxl Dames en werd de held van de avond.

Nona Laton had voor de derde match in Ixelles al voor DE verrassing gezorgd. Ze had haar terugvlucht naar Malta met 1 dag verlengd en kon dus wel meespelen.  De Gentse moest alleen Amber Vermaesen missen door examens. In de eerste periode bleek al gauw dat beide ploegen schrik hadden om te verliezen. In de eerste periode kregen de supporters nog weinig te zien. 1 schot van Steffi Rijckaert op de Brusselse doelvrouw en 1 lobbal van de thuisploeg op de lat. Verder 2 man-meers voor de thuisploeg onbenut, en ook eentje van de Gentse. Het laatste wapenfeit van periode 1 was een schotje van Sylvie Den Blauwen op de Brusselse doelvrouw.

Al vroeg in de tweede periode onderschept Nona Laton een slechte pass van de thuisploeg. Ze gaat solo op de doelvrouw en werkt keurig af, 0-1. Even later vliegt zus Janne Laton voor de eerste keer naar de kant, Entente BXL Dames doet niets met de man-meer. Bij een volgende aanval is het wel raak ! De beste speelster van de thuisploeg, Martine Van Onna, werkt mooi af: 1-1.
Gent krijgt dan opnieuw een man-meer, Steffi Rijckaert besluit op de doelvrouw. Bij een dubbele man-meer even later scoort Nona Laton de 1-2. Veel verder komen we ook in deze tweede periode niet. Beide ploegen laten nog een man-meer liggen.

In de derde periode wint de Gentse het opzwemmen. Veel doen de Gentse dames daar niet mee. Het is de Entente BXL Dames die scoort, 2-2. Sylvie Den Blauwen shot even later op de lat. Janne Laton gaat er even later definitief uit met een derde fout. Het wordt bibberen voor de Gentse supporters. Maar hun ploeg kan standhouden, 2-2 na drie perioden.

De laatste periode wordt dus alles of niets, en nog steeds zorgen de gespannen zenuwen langs beide kanten voor een flauwe match. De kansjes van de Gentse gaan op de doelvrouw of over, de thuisploeg ziet een goede Gentse doelvrouw Lois Laton goed tussenbeide komen. Toch moet Lois zich op 2,5 minuten voor het einde gewonnen geven. Ze krijgt een schot van de thuisploeg niet onder controle, 3-2.  De Brusselse supporters denken dan dat de titel binnen is, maar dat is zonder een beresterke Steffi Rijckaert gerekend. Zij knokt zich op midvoor voorbij de thuisverdediging en 3-3 op 2’ voor het einde. Ook de Entente Bxl Dames ziet een speelster uitvallen met 3 fouten, en even later tumult op de supportersbanken. Kersvers Europees scheidsrechter Kurt De Boeck keurt een doelpunt van de thuisploeg af omdat de speelster na een fout gedreigd heeft. Gentse blijft in dat tumult de kalmste ploeg en speelt rustig uit: 3-3. Penalty’s moeten dus beslissen wie kampioen van België wordt. Lois Laton stopt meteen de 5 meter van de Nederlandse Martine Van Onna, en dat geeft haar een mega-boost. Ze stopt er even later nog eentje, terwijl Steffi Rijckaert, Sylvie Den Blauwen en Leen Baudonck wel scoren voor de Gentse. 1-3, de Gentse volgt zichzelf op als kampioen van België ! Het volgende doel is de beker van België, op 6 juni in het Antwerpse Wezenbergbad tegen, alweer, dezelfde tegenstander: Entente BXL Dames.

Offline

#5 07-06-2015 11:29:13

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Re: Playoffs Dames

GENTSE WATERPOLODAMES PAKKEN DE DUBBEL
De dames van KGZV zijn er in geslaagd, om na de titel, ook de beker van België te pakken. Ze klopten in het Antwerpse Wezenbergbad
de vice-kampioen Entente Bxl Dames met 5-9 en winnen zo voor de tweede keer de dubbel !

Er was nog hard getraind voor de laatste opdracht. De dames van coach Patrick Van Peteghem kwamen zelfs naar Antwerpen in een
volledig nieuwe outfit. KGZV wou met bekerwinst bewijzen dat zij de terechte kampioen waren in de damesreeks. De ploeg zag zich gesteund
door een ruime supportersdelegatie die toeterend en trommelend de dames naar de beker wou begeleiden.

De start van de wedstrijd was behoorlijk zenuwachtig. Net als in de beslissende titelmatch waren beide ploegen koortsachtig op zoek naar
het eerste doelpunt. Dat viel aan de kant van de Entente, 1-0. Gentse moest achtervolgen en deed dat met overtuiging. Een eerste bal van
Steffi Ryckaert ging over, de mooie lobbal van Sylvie Den Blauwen binnen, 1-1. Het sein voor de Gentse dames om de touwtjes in handen
te nemen. Steffi Ryckaert knokt zich even later, vanop midvoor, een weg naar doel, 1-2. De coach van de Entente neemt dan een time-out,
maar die brengt niets op. Het is de Gentse dat een man-meer afdwingt, maar daar niets mee aanvangt. Net voor het einde van de eerste
periode shot Steffi Ryckaert nog op de paal.

De Brusselse meisjes winnen het opzwemmen in de tweede periode. Ze halen er meteen een kans uit, maar doelvrouw Lois Laton van de
Gentse dames is alert. Gentse krijgt dan een tweede man-meer, maar de Brusselse doelvrouw pakt het shot van Sylvie Den Blauwen. Kort
daarna pakt de Gentse ook een eerste fout. Kapitein Janne Laton gaat naar de kant, maar de Entente vergeet de kans af te werken. De Gentse
dames doen dat wel, ook al vanop man-meer scoort Sylvie Den Blauwen haar tweede van de avond : 1-3. De supporters beginnen te dromen.
Toch zien ze even later de Entente weer aansluiten, 2-3. Gentse blijft echter controleren, Nona Laton schiet nipt naast, een man-meer voor KGZV
gaat via Charlotte Gouget over. Net voor halfweg missen beide ploegen nog een man-meer, het beeld van de eerste twee zenuwachtige periodes.

Gentse neemt het initiatief in periode 3. Als het dan toch even foutloopt kan de ploeg rekenen op een secuur keepende Lois Laton. Zij komt 2 keer
op rij goed tussen. Gentse komt in foutenlast, kapitein Janne Laton staat al met 2 bolletjes achter de naam. Zus Nona Laton besluit daar iets aan
te doen en scoort vanuit een zeer scherpe hoek de 2-4. Een prachtig doelpunt. De Brusselaars komen vanop penalty terug tot 3-4, maar verder komen
ze niet, periode 3 is die van de Gentse. Sylvie Den Blauwen scoort met een prachtige lob de 3-5, en Leen Baudonck zet de 3-6 op het bord.
De bekerzege komt iets dichterbij.

Gentse controleert de rest van de match en loop ook verder uit. Janne Laton prikt de 3-7 tegen de netten, zus Nona Laton haalt de Laton-lob nog eens
boven en zet de 3-8 op het bord. De Entente Bxl Dames krijgt dan 3 man-meers op rij. Ze werken er eentje af 4-8. Veel dichter komen ze niet, de
Gentse sluit de rangen en scoort de verlossende treffer op 2 minuten voor het einde via Nona Laton: 4-9. Doelvrouw Lois Laton schudt dan nog een
mooie redding uit haar armen, en de beste speelster van de Entente, Martine Van Onna kan de eer een beetje redden voor haar ploeg: 5-9.
De Gentse dames kloppen de Entente Bxl Dames nu ook in diep bad, en mogen zich dit jaar terecht de beste damesploeg van België noemen.
Ze winnen de dubbel voor de tweede keer, en dat zijn clubmomenten om te koesteren. Het feestje in Gent was navenant.

Offline

,
[Bot] CCBot

Forum footer

Powered by FluxBB

[ Gegenereerd in 0.015 seconden, 9 queries uitgevoerd - Geheugen gebruik: 1.61 MiB (Peak: 1.68 MiB) ]