#1 09-05-2015 02:05:14

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Dames Kgzv Spelen Titelfinale

De Gentse waterpolodames hebben hun tweede finaleticket beet. Nadat ze MZV Eeklo al uit de bekerfinale hielden, is datzelfde MZV nu ook zijn finaleplaats in de playoffs kwijt. De Gentse won een felbevochten wedstrijd, met verdiende 6-10 cijfers.

Coach Van Peteghem trok naar het Meetjesland zonder Nona Laton (buitenland) en Andrea Robbe. Charlotte De Vos, herstellend van klierkoorts, was er bij als back-up. Bij Eeklo moesten ze Cnog altijd kapiten Fee Lampaert ( Mijn Pop-Up restaurant ) missen, maar coach Nick Timmerman wist Anke Van de Velde te overtuigen om even de overstap vanuit Italie te maken. Het toonde meteen de ambitie van beide ploegen aan. De Gentse won het opzwemmen, maar kon daar nog niet veel mee doen. Aan de overkant was er al snel een penaltyfout van Janne Laton, 1-0 voor Eeklo. De Gentse was niet onder de indruk. Leen Baudonck scoorde vanop een respectabele afstand de 1-1, en Sylvie Den Blauwen deed haar dat even later na. 1-2. Gentse baas, en als het toch even warm was aan de overkant stond keeper Lois Laton paraat. Het meeste initiatief bleef van Gentse komen. De Eeklose verdediging moest alle zeilen bijzetten, het leverde Gentse een penalty op. Janne Laton scoorde vanop die 5 meter de 1-3. En KGZV bleef maar komen, Steffi Ryckaert scoorde „at the buzzer” de 1-4. De aansluiting kwam er via Anke Van de Velde, 2-4, maar Gentse forceerde meteen daarna een man-meer. De bal ging over. Net voor affluiten kreeg ook Eeklo een man-meer, MZV scoorde wel, 3-4.

Gentse won bij de start van periode 2 opnieuw het opzwemmen. En toen er even later een man-meer kwam voor de Gentse, kreeg coach Timmerman geel voor protest. Gentse deed opnieuw niets met de meerderheid, het gevaar moest uit de tweede lijn komen. Charlotte Gouget  scoort vanop de afstand de 3-5. Janne Laton krijgt even later al haar tweede fout mee, Eeklo profiteert: 4-5. Het antwoord komt er via diezelfde Janne Laton, haal bal gaat op de deklat. Gentse scoort even later toch, 4-6 vanop penalty. Daarna worden nog 2 man-meers verknoeid en shotten beide ploegen nog een keer op de lat. Ook de nr11 van Eeklo staat al met 2 fouten op haar naam.

Het opzwemmen in periode 3 is opnieuw voor Eeklo, en de supporters proberen er het vuur in te krijgen. Maar de Gentse doelvrouw Lois Laton blijft alert. Vanop man-meer, de tweede fout van de Eeklose nr 6, wordt het 4-7. Gent gooit even later opnieuw een man-meer weg, en ziet daarna Eeklo terugkomen tot op 2 punten, 5-7.

De laatste periode kondigt zich heel spannend aan, maar de Eeklose kapitein Sien Verbeke krijgt al snel een DEF OUT aan de broek door een hangende voet. Gentse kan van de gelegenheid gebruik maken, en Janne Laton scoort de 5-8. Op 4 en een halve minuut van het einde kan Eeklo milderen tot 6-8, alles is weer mogelijk. Maar als even later Anke Van de Velde wordt uitgesloten, toont ze haar middenvinger naar de scheidsrechter. Het kost haar ook een DEF OUT. Eeklo moet het dus met 2 ervaren speelsters minder doen. En dat laat zich voelen, de speelsters vinden elkaar nu minder goed, de Gentse heeft alles onder controle en blijft ook kalm rondspelen.  Steffi Ryckaert legt de 6-9 vast via een afgeweken bal, en helemaal op het einde scoort Sylvie Den Blauwen de 6-10 eindstand. Gentse haalt een verdiende zege, en maakt zich op voor een tweede finale. De finale van de Beker van Belgiê was al binnen, nu komt daar ook de finale van de playoffs bij. Een knappe prestatie !

Offline

,
[Bot] CCBot

Forum footer

Powered by FluxBB

[ Gegenereerd in 0.012 seconden, 7 queries uitgevoerd - Geheugen gebruik: 1.55 MiB (Peak: 1.66 MiB) ]