#1 24-06-2014 09:04:32

peter
Uber-admin
Geregistreerd: 30-10-2006
Posts: 1,193
Website

Persbericht Kortrijk

Groot nieuws voor het waterpolo in Kortrijk !

Vorige week werd definitief beslist dat eersteklasser KW Kortrijk en tweedeklasser WP Kortrijk vanaf volgend seizoen (2014-2015) de krachten zullen verenigen en samen, met één ploeg, zullen aantreden in de Belgische SUPER LEAGUE.

KW Kortrijk speelt reeds sedert ruim twee decennia onafgebroken in de Belgische eerste klasse, en dit met een ongëvenaard succesrijk palmares : 10 X kampioen van België en 11 keer Bekerwinnaar.

Het was een periode waarin KW Kortrijk heel wat binnen- en buitenlands talent kon aantrekken om de Kortrijkse basis te versterken en hiermee een permanent topniveau te handhaven.

De plaatsjes waren uitzonderlijk duur in het dreamteam van het toenmalige KZ Kortrijk 15 jaar geleden, en het was dan ook logisch dat vele andere goeie Kortrijkse waterpolo-spelers graag op hoog competitief niveau wilden blijven spelen, zonder daarom tot de absolute top te willen reiken. WP Kortrijk was geboren : een mix van oude titanen en iets jongere waterpolo-dieren startte 15 jaar geleden in vierde klasse met een tweede Kortrijkse club. Ervaring en ambiance zorgden ervoor dat de club in een mum van tijd doorstootte naar de Belgische tweede klasse en daar ook al die jaren bleef.


Tijden veranderen. Bij KW Kortrijk zijn dream teams gekomen en gegaan, maar het kiest vanaf nu terug voor een volledige ‘eigen kweek’-kern : jonge talenten aangevuld met toppers als Delorge en Cordonni.

En intussen : de oude titanen van WP Kortrijk tanen iets meer, de jonge waterpolo-dieren worden iets minder jong....maar de goesting blijft om er tegen aan te gaan, alleen de middelen en de mensen worden schaarser.

U raadt het : het is de logica zelve : KWK en WPK hebben er alles bij te winnen terug de krachten te bundelen en samen te werken aan één toffe waterpolo-club met de klemtoon op een sterke jeugdwerking. Met ambitie. Maar ook met realiteitszin.

Vanaf volgend seizoen zal de senior-kern van KWK dus aangevuld worden met een keur aan WPK-spelers en met alle U20-spelers van KW Kortrijk.

Sportief directeur Wim Vanden Abeele en coach Gabi Geanta blijven garant staan voor de sportieve leiding van de seniors.

Ex-coach van WPK, de ervaren rot Bert Coucke, neemt de leiding van de hele KWK-jeugdwerking op zich.

De WPK-ers Tim Verhaeghe, Bram Verhaeghe, Karel Destorme en Frank Provoost komen het bestuur van KW Kortrijk versterken : op die manier kunnen we niet alleen de organisationele onderbouw verstevigen maar vooral : de typische polo-ambiance wordt terug onze belangrijkste troef voor jong en oud, voor spelers, ouders, sponsors en sympathisanten !

Noteer alvast het laatste weekend van augustus in uw polo-agenda :

Het traditionele openlucht tornooi ‘Beker van West-Vlaanderen’ op 30 augustus en de KWK BBQ in het Open Zwembad op 31 augustus !

Allen daarheen !


My wife ran off with my best friend. I sure miss him.

Offline

,
[Bot] CCBot

Forum footer

Powered by FluxBB

[ Gegenereerd in 0.013 seconden, 9 queries uitgevoerd - Geheugen gebruik: 1.55 MiB (Peak: 1.64 MiB) ]