#1 01-06-2014 01:44:07

ikke
Gast
Geregistreerd: 13-11-2006
Posts: 181

Dames Gentse kampioen 2013-2014

GENTSE DAMES KAMPIOEN !
De Gentse waterpolodames hebben zich zaterdagavond tot kampioen van België gekroond. Nadat ze de eerste match in Eeklo wonnen met penalty’s, werd nu ook de tweede finalematch tegen uittredend kampioen MZV Eeklo gewonnen. Het werd 7-6. De winnaar van de reguliere competitie is dus ook kampioen van België !

Alles was aanwezig om er een waterpolofeestje van te maken in het Strop. De twee beste ploegen van België, veel supporters, de regionale tv-zender AVS en een heerlijk zomerzonnetje. De inzet was duidelijk: MZV Eeklo moest winnen om een belle af te dwingen, Gentse moest winnen om zekerheid te hebben over de titel. De wedstrijd startte met een revert van de Eeklose spelmaker Fee Lampaert op de lat. Aan de overkant deed Sylvie Den Blauwen hetzelfde. Haar shot strandde ook op de lat. Eeklo bleef komen, maar de Gentse doelvrouw Lois Laton plukte een fraaie lobbal uit haar doel. Toch kwamen de Meetjeslandse dames op voorsprong via Sien Verbeke. Gentse kreeg even later een man-meer maar deed daar niets mee. Bij een volgende aanval ging een afgeweken bal van Charlotte Gouget binnen, 1-1.  Het laatste wapenfeit van periode 1 was een lobbal van Charlotte De Vos, maar de Eeklose goalie kon hem plukken.

In de tweede periode moet de Gentse keeper al meteen haar kunnen tonen om een man-meer van Eeklo tegen te houden. Ook de Gentse laat even later een man-meer liggen. Toch neemt de Gentse wat meer initiatief in de tweede periode. Charlotte De Vos ziet haar bal op de lat uiteenspatten, Nona Laton laat de Gentse supporters dromen met een fraai afstandshot, 2-1.  Maar Eeklo blijft er ook in geloven. Bij een nieuwe man-meer neemt de Eeklose coach Nick Timmerman een time-out. Hij schikt zijn troepen en Maud De Bruyne scoort  2-2, de stand halfweg.

Zelfde scenario in periode 3. Lois Laton moet meteen in actie komen op een poging van Eeklo. Ze doet het met brio. Even later krijgt Charlotte Gouget haar tweede fout, de uitsluitingen beginnen door te wegen bij de Gentse. Maar de ploeg laat dat niet aan het hart komen. Andrea Robbe kan een bal veroveren en gaat solo. Een mooie pass op Janne Laton die haar zus Nona voor de goal ziet liggen. Ook zij past en Nona dreigt met succes de doelvrouw van Eeklo uit: 3-2.  Lois Laton pakt even later een revert van Eeklo, en aan de overkant doet zus Janne Laton er een schepje bovenop: met mooi midvoorwerk zet ze de 4-2 op het bord. Toch is het nog niet binnen voor de Gentse dames, Lien Fiers scoort at the buzzer de 4-3, en als even later ook Carlotta Robbe haar tweede fout pakt scoort Eeklo de 4-4. Gentse vraagt even later ook een time-out, en Nona Laton scoort in de herneming de 5-4. Maar net voor affluiten zet Lien Fiers de bordjes alweer gelijk. Een echte thriller is het !

De Gentse neemt de beste start in de laatste periode. Nona Laton wordt op midvoor aangespeeld en draait zich heel knap tussen 2 verdedigers door: 6-5, het Strop ontploft. Maar als even later Carlotta Robbe haar derde fout krijgt, profiteert Eeklo van de man-meer: 6-6. Eeklo drukt dan nog even door, maar de Gentse doelvrouw Lois Laton keept weer een goede match. Tot twee keer toe komt ze perfect tussen. Haar zus Janne Laton kan na een time-out profiteren van de nieuwe opstelling.  Ze scoort fraai de 7-6. Eeklo gaat nog eens massaal in de aanval, maar een foute pass en even later een fase in de 5 meter zorgen voor de eindstand. De Eeeklose supporters roepen om een penalty, de scheidsrechters hebben daar een andere mening over. Kans weg, Gentse kan de laatste 14 seconden zonder stress uitspelen. Eindstand 7-6, de Gentse na 1 jaartje onderbreking opnieuw kampioen van België ! Een dikke proficiat aan het team !

Offline

,
[Bot] CCBot

Forum footer

Powered by FluxBB

[ Gegenereerd in 0.012 seconden, 7 queries uitgevoerd - Geheugen gebruik: 1.55 MiB (Peak: 1.66 MiB) ]