#1 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Super League » 26-05-2014 17:08:53

Tijdens tijden van debat en het maken van belangrijke beslissingen toch een kleine discussie op gang willen brengen in verband met een scheidsrechterlijke beslissing in de match antwerpen-doornik.
Scheidsrechter Kurt Timmerman fluit op vier minuten van het einde bij een 12-12 stand een brutaliteit van keeper Rotsaert niet omwille van het feit dat deze dan volgende week de grote ontknoping mist in het duel met moeskroen (eigen quote na de wedstrijd, geen persoonlijke interpretatie)
Het woord competitievervalsing is hier misschien niet op zijn plaats maar als scheidsrechters hier mee gaan bezig zijn als ze fluiten, waar ligt de objectiviteit van hun werk dan nog?

reacties/ bedenkingen?

#2 Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Beker van Belgie » 17-12-2013 14:48:05

wasserballer
Reacties: 6

Verslag BVB ¼ finale Antwerpen-Moeskroen

Na de twee verloren thuiswedstrijden en de winterstop in aantocht, met de gevreesde 5x400m, was het mentaal belangrijk om een goede wedstrijd te spelen. Moeskroen had de afgelopen twee seizoenen maar één wedstrijd verloren, was enkele weken ervoor gewaarschuwd voor de jeugdige snelheid en enthousiasme van de sinjoren. Jorn Dams startte in de basis, maar vooral het wederoptreden van Jens Marquenie was opmerkelijk. Sam Van den Broucke zat in de tribune, Axel Meulemans was zijn vervanger.

Gedurende de eerste periode hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. Moeskroen profiteerde twee keer van een kleine fout achterin, terwijl Antwerpse voorin niet tot scoren kwam.
Tegen de gang van het spel in kwam Moeskroen 0-3 voor, de supporters vreesde een afstraffing zoals twee weken geleden tegen Doornik. Van den Bempt met de verlossing, 1-3. Grman scoorde even later op pentalty de 1-4.
Het roteren op midvoor voorin wierp zijn vruchten af, Vervoort met een slimme actie en knappe afwerking, waarna hij via zijn handelswerk dit even overdeed..3-4.
Planchon op man-meer droog in de benedenhoek    3-5
Van hoey, tot dan ongelukkig in de afwerking en eindelijk naar boven schietend, 4-5.
Einde van de tweede time werd ontsierd door twee brutale fouten van Planchon en Gram, respectievelijk op Marquenie en Poelmans. Scheidsrechters de Boeck en Dulin gebaarden zich van kromme haas en lieten spelen… tot dan nochtans degelijk fluitend.
Reactie (2x) van coach Peteghem leverde hem een zitje in de tribune op.

Tweede helft van de wedstrijd was kort samen te vatten, Moeskroen vocht zich letterlijk een weg, zowel tegen de tegenstander als tegen de entourage errond. Antwerpse daarentegen zocht collectief naar de aansluiting en overwinning. Twee minuten voor tijd was daar de verhoopte gelijkmaker voor Antwerpse. Beide ploegen misten elk nog de kans om de overwinning mee naar huis te nemen… penalty’s zouden beslissen wie verder mag bekeren.
Van hoey scoorde de beslissende penalty en de stunt was een feit!

Besluit

Antwerpse kan met een goed gevoel de winterstop in en bekert verder.
Opmerkelijke vermelding voor scheidsrechter de Boeck, die de contrafouten van Moeskroen correct en consequent affloot. Quasi ongezien in de Belgische competitie.

Forum footer

Powered by FluxBB

[ Gegenereerd in 0.013 seconden, 8 queries uitgevoerd - Geheugen gebruik: 1.51 MiB (Peak: 1.64 MiB) ]