#1 Re: Waterpolo Algemeen » Bond ontslaat waterpolotop » 29-01-2018 20:47:19

Ik ben een beetje gechoqueerd door deze hele zaak die duidelijk bedoeld is om het polo te boycotten. Wat me echter nog meer verbaast (verrast, ja zelfs choqeert) is de algemene stilte van de hele waterpologemeenschap. Er is niet 1 reactie te zien/lezen/horen. Het lijkt er sterk op dat de bond het pleit al gewonnen heeft.
Ik dacht te maken hebben met een sport voor vechters. Zeer ontgoochelend.

#2 Re: Waterpolo Algemeen » Waterpolo in de pers » 27-06-2013 18:14:57

iFCee geschreven:

http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenland … yern.dhtml

Algemeen blijkt nog maar eens hoe België achter komt op het vlak van sportoverschrijdend werken ...

Het voetbal krijgt Estiarte, wij hebben Louwagie gekregen...

#3 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Moeskroen kampioen » 30-05-2010 13:46:41

Proficiat aan de heren van Moeskroen, maar toch een kleine kritische bedenking: het zegt weer veel over het niveau van het Belgische waterpolo als een ploeg kampioen wordt waarvan de bepalende speler de 40 gepasseerd is.
Voor volgend jaar spreekt men weer van minstens 3 ploegen die afhaken, dit is bijna 10% van het totaal aantal ploegen. Ik maak me ernstige zorgen voor de toekomst...

#4 Re: Waterpolo Algemeen » Nieuwe reglementen » 14-06-2009 17:45:01

Ik vind het zeer vreemd dat niemand van de bond zich de moeite getroost om verduidelijking te brengen op dit forum of op dat van Raymond.
Communicatie is nooit hun sterkste kant geweest...

#5 Re: Waterpolo Algemeen » Moeten alle eerste klassers in een Olympisch zwembad spelen? » 07-06-2009 09:28:00

Zoals al aangehaald in een ander bericht op dit forum: dit is werkelijk een idioot voorstel! Er is gewoonweg geen infrastructuur in België voor zulke reglementen. Dit werd pijnlijk aangetoond de vorige keer dat de bond hetzelfde lumineuze idee had en er maar 7 ploegen in eerste speelden. 12 wedstrijden op een seizoen is mijn inziens niet bevorderlijk voor het niveau van de sport.

Indien dit zou worden ingevoerd: wat gebeurt er met de ploeg die na het eerste seizoen zou degraderen uit eerste? Zal deze gewoon in eerste mogen blijven meespelen omdat er geen enkele andere ploeg aan de zwembadvereisten zal voldoen? Of gaat deze ploeg toch moeten degraderen met als gevolg een eerste klasse met slechts 6 ploegen?

Wat het jaar erna: gaat de enige ploeg met een olympisch bad uit tweede (de degraderende ploeg van het vorige seizoen) altijd mogen promoveren - ongeacht zijn resultaat - omdat enkel deze ploeg aan de zwembadvereisten voldoet?

Zal de bond misschien ploegen gaan verplichten om in een Olympisch bad te gaan spelen indien men naar eerste moet? Wat indien ze weigeren? Nog maar eens een boete? Moeten ploegen op een zondagmiddag 50 kilometer of meer van hun thuisbasis gaan spelen en de weinige supporters die nog resten wegjagen?

In de provinciehoofdsteden Gent, Leuven en Hasselt beschikt men zelfs niet over de vereiste accomodatie.

#6 Re: Waterpolo Algemeen » Site van het jaar » 08-11-2008 14:57:55

Amai, dat is best wel een trofee met enige impact.
Proficiat met de nominatie!

Is misschien een mogelijkheid om het waterpolo in het algemeen wat meer op de kaart te zetten: als iedereen meestemt en zijn familie en vrienden optrommelt om hetzelfde te doen, komt h2opolo.be misschien bovenaan terecht, wat meer bezoekers naar deze site trekt, hetgeen dan weer het waterpolo in de picture zet.

#7 Re: Waterpolo Algemeen » Wat moet er veranderen in het Belgische waterpolo? » 08-09-2008 10:06:37

- Zoals zo vaak het geval is in dit kleine landje, zijn er ook op dit vlak 'communautaire' problemen: ik word daar zò moe van! de immobiliteit die hiermee gepaard gaat helpt het belgische polo niet vooruit. Een andere structuur is in ieders belang (ik durf het woord 'splitsen' niet in de mond te nemen)
- de 'oude zakken' die er hun tijd komen verdoen zonder iets wezenlijk bij te brengen zouden misschien eens moeten overwegen om op pensioen te gaan en hun plaats te laten aan jongere zakken die wel met frisse ideeën en voorstellen komen.
- de leden van de bond zouden zich beter bezighouden met "het Belgische waterpolo" dan enkel met de belangen van hun eigen club
- "meer middelen" is natuurlijk gemakkelijk gezegd. Ik zie echter niet dadelijk een oplossing voor dit probleem: zolang het polo niet aan populariteit wint, zullen de centen ook niet komen. Hier is echter wel een taak voor de bond weggelegd: ze kunnen polo attractiever en begrijpelijker maken. Het om het jaar veranderen van de spelregels helpt niet echt op dit vlak...
- zoals hier op het forum al eens geopperd werd (vind het niet direct terug) kan de bond de inschrijvingen van nieuwe ploegen aanmoedigen door de administratieve en andere lasten te verlagen. een scheidsrechter vinden is niet vanzelfsprekend in een klein waterpololand, maar zonder scheidsrechter krijgt men een boete. Waarom nieuwe clubs niet langer vrijstellen hiervan?
- meer middelen voor de jeugd. Dit is niet enkel een taak voor de bond, maar vooral voor de clubs. Clubs die dit begrepen hebben en er de vruchten van plukken zijn oa. Kortrijk, Mechelen, Gent en Eeklo.

...en natuurlijk sluit ik me met volle overtuiging aan aan de voorstellen van goalie en kosse: ttten en bier!

Nog een kleine toevoeging: kosse heeft gelijk ivm communicatie. Misschien kan de bond overeenkomen met de webmaster van deze website en met "remong" om op beide sites een rubriek te krijgen voor het plaatsen van officiële mededelingen die ze zelf kunnen plaatsen en beheren.
Beide websites bereiken zo goed als de hele Belgische waterpolowereld, dat zou het communicatieprobleem in één klap en met minimale inspanningen oplossen.

Forum footer

Powered by FluxBB

[ Gegenereerd in 0.013 seconden, 7 queries uitgevoerd - Geheugen gebruik: 1.53 MiB (Peak: 1.66 MiB) ]