#1 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Sh Ii 2013 - 2014 » 02-06-2014 12:46:17

Vermelden we ook nog even het disrespect van Leuven voor de reservencompetitie in de laatste wedstrijd.

Onbegrijpelijk dat een ploeg met een junioren-, kadetten- en miniemenploeg niet genoeg spelers kan vinden voor de reserves en op het einde zelfs met een man minder gaat spelen.
Speel iets minder agressief in de inzetloze eerste wedstrijd en er is misschien wel nog energie over voor een degelijke reservenmatch.

#2 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Sh Ii 2013 - 2014 » 02-06-2014 12:40:47

Volgens mijn pronostiek dus ...

positieve verrassingen: Antwerpen2, Brugge, ...

Negatieve verrassingen: Calypso en de twee degradanten die allebei enkele jaren ervoor nog in de hoogste afdaling speelden.

#3 Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Sh Ii 2013 - 2014 » 29-08-2013 13:35:20

iFCee
Reacties: 16

De grootste competitie die zowaar speelt om kampioen van België te worden.

Wie waagt zich aan een voorspelling?
Blijft enorm gokken, want heb geen flauw idee hoe de andere teams versterkt of verzwakt zijn.6+


1 Eeklo
Nummer 3 van België en zo goed als niet verzwakt, de grote favoriet.

2 Brussels
Schijnt zijn topschutter kwijt te zijn, maar blijft een stevig, moeilijk te ontwrichten geheel.

3 Gentse
Vorig jaar kampioen, nadat het heel laat op gang kwam.

4 Calypso
Ken ik niet goed, maar resultaten van vorig jaar rechtvaardigen deze plaats als ze niet verzwakt zijn.

5 WP Kortrijk
6 Tielt
7 Merksem
8 Leuven
Kortrijk is nooit eenvoudig dankzij veel ervaring, Merksem heeft een sterke thuisreputatie (vorig seizoen slecht 2x verloren, met 1 doelpunt verschil) en over Leuven hoor ik veel positieve verhalen. Ik plaats er onszelf bij. Bouwen aan nieuwe ploeg, maar hebben nog steeds gezonde ambitie. Exacte plaats in middenmoot zal van details afhangen.

9 Wase
10 Oostende
11 Brugge
12 Hasselt
Vechten voor het behoud. Wase schijnt verzwakt te zijn door enkele vertrekkers, Oostende heeft het al een paar jaar moeilijker door een generatiewissel, Hasselt heeft enkele goede spelers die het verschil kunnen maken maar lijkt er niet in te slagen weg te raken uit de onderste regionen en ook Brugge moet, ondanks versterking, vrezen voor een moeilijk seizoen om stilaan zijn jonge talenten klaar te kunnen stomen.

13 Antwerpen
Vorig jaar het zwakke broertje, als ze niet versterkt zijn ook nu weer, al is versterking niet onwaarschijnlijk in 't Stad.

Voila, don't shoot me en bewijs desnoods het tegendeel!

#4 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Seizoen 2013-14 » 19-08-2013 17:20:14

Dimi geschreven:

Wat ik hier raar aan vind, is dat men de ploegen uit 2de klasse die WEL over een groot bad konden beschikken en WILDEN stijgen [lees Calypso (vice-kampioen 2de afdeling 2012-13) - Sportcity Zwembad te Sint-Pieters Woluwe] niet in de Super Liga kunnen worden opgenomen. Dan zijn ze met 8 ploegen, allen in groot bad (elke speeldag gevuld zonder een ploeg vrij, ook in 2de) en is die ploeg zeker 2 jaar verzekert van 1ste klasse, wat de ploeg zeker ten goede kan komen.

Is dat trouwens bevestigd dat Calypso dat echt aangevraagd heeft? Want door het huidige reglement zou de vice-kampioen dus kunnen promoveren als de kampioen niet kan. Er waren ook geruchten dat Brussels zou gebruik maken van het zwembad in Woluwe, wat dus ook niet waar bleek te zijn.

#5 Waterpolo Algemeen » Zomeruniversiade Kazan » 10-07-2013 01:13:59

iFCee
Reacties: 0

Leuk dat het project door ging, maar andere conclusies trek je misschien beter zelf ...

http://kazan2013.ru/hide/en/-240/Partic … b5d01a7e56

#6 Re: Waterpolo Algemeen » Waterpolo in de pers » 27-06-2013 17:32:50

http://www.hln.be/hln/nl/950/Buitenland … yern.dhtml

Algemeen blijkt nog maar eens hoe België achter komt op het vlak van sportoverschrijdend werken ...

#7 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Seizoen 2013-14 » 10-06-2013 18:02:07

Dimi geschreven:

Hoe zit het nu eigenlijk voor het seizoen 2013-14?

- Diep bad : Ja/Neen in 1ste Klasse?
- Zo ja ; wie stijgt naar 1ste vanuit 2de en wie daalt?
- Nieuwe regels?
- Transfers ?
- Nieuwe ploegen?
- Ploegen die wegvallen?

Wie info heeft - Posten!

- ja diep bad
- nog geen beslissing volgens de geruchten. Vermoedelijk eerste klasse met 8 ploegen (Brussels zou in Woluwe spelen), maar wat ze dan in 2e gaan doen en hoe ze het de volgende jaren gaan oplossen ...
- ?
- ?
- VZG zou terugkeren in 4e hoorde ik enige tijd terug?
- ?


Wie vult aan?

#8 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » 2de Nationale (2012 - 2013) » 27-04-2013 23:16:35

triple999 geschreven:

Wase-GZV 8-9! Gzv voor de titel???

Met promotie?

#10 Re: Waterpolo Algemeen » h2opolo.be gaat mobiel! » 18-04-2013 15:35:46

peter geschreven:

Het is de aandachtige mobiele bezoeker mogelijks al opgevallen: de gewone site is nu "responsive", een sjiek woord voor "past zich aan aan de schermgrootte van uw gsm".
De mobiele site is dus overbodig geworden en verwijst terug naar de homepage

Inderdaad gemerkt. Goed zo!

#11 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Invoeren diepe baden in eerste klasse » 01-04-2013 02:03:42

Dimi geschreven:

Op enkele vragen kan geantwoord worden :

- de bond is al een tijdje (jaren) bezig met het idee dat alle 1ste klasse ploegen in groot bad te laten spelen. Nu een beslissing nemen van vandaag op morgen is ook niet correct, zonder de ploegen iets te laten weten, eventueel gesprekken aan te knopen met de clubs en naar een gezamelijke overeenkomst te zoeken met als doel : vanaf seizoen ...., moeten alle 1ste klassers in groot bad spelen.

- in groot bad spelen vind ik persoonlijk wel een goed initiatief. We zijn waarschijnlijk één van de enige landen die spelen in zwembaden met ondiep en diep gedeelte. Maar ploegen moeten de kans krijgen zich hierop te kunnen voorbereiden.

- de 2de klassers die eventueel kunnen (en willen) : Calypso (als zij stijgen gaan zij spelen in St Pieters Woluwe, zwembad heet SportCity en hebben blijkbaar een mondeling akkoord hier over), Wase (bad is ok), Gentse (als zij naar het nieuwe zwembad kunnen verhuizen, want blijkbaar ligt de huurprijs daar redelijk hoog), Merksem (zij zouden kunnen uitwijken naar het Wezenberg Zwembad en speelt het ene weekend Antwerpse, het andere Merksem) en Brugge (bad ok, het nieuwe vanaf 2015 ook ok).

- Oostende kan helaas ook niet stijgen, doordat 1 goal in het ondiepe is waar de keeper kan staan. Tenzij zij die opschuiven, maar dan krijg je een veld dat in lengte tussen de 20 en 25meter lang is (denk ik). En wat met de plannen voor een (ver)nieuw(d) zwembad? Zo ook Hasselt (kl bad), Den 2 (kl bad en mogen niet) en WPK (kl bad, "willen niet")

- Voor de 1ste klassers Tielt, Eeklo en eventueel Brussels (wie weet volgen zij het voorbeeld van Calypso) zou dit wel een ramp kunnen zijn. Als de bond hun wil doordrijft, is het inderdaad uitwijken met 1ste ploeg en reserven of naar 2de zakken.

- Nu (Stad) Eeklo is al jaren bezig met plannen voor een nieuw zwembad te plaatsen, maar het is daar redelijk stil rond. Kan iemand hier misschien een update over geven. In het geval Tielt, daar weet ik helaas niets van !

Het enige wat ik wel wil weten wat de afmetingen ziijn die de bond vraagt voor spelen in diep bad.

1m80

De bond heeft dat inderdaad al aangekondigd enkele jaren terug, maar een nieuw zwembad forceren in een stad duurt gigantisch lang (zoals ook in Eeklo nogmaals aangetoond is). In Tielt is er simpelweg geen geld meer en zal het de komende 10 jaar sowieso niet het geval zijn.

Uitwijken is een ramp want dan verlies je je thuisvoordeel, moet je sowieso hogere huur betalen, heb je verplaatsingskosten en ben je je weinige supporters kwijt...

Gentse wil zelfs zonder de kleinbadmaatregel niet promoveren, laat staan dat ze er speciaal meer geld voor zullen betalen. Ook in Wase is de ploeg daarover verdeeld hoorde ik, al zouden die dan moeten.

#12 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Eerste Afdeling 2012 -13 » 04-03-2013 18:05:02

Voor zover ik weet spelen nog altijd de laatste 4 play-downs en ontloopt La Louvière dus niets, itt wat op homepage staat.

#13 Re: Waterpolo Algemeen » Waterpolo in de pers » 14-09-2012 16:59:37

poloman geschreven:

Ben ik de enige die de uitzinnig blije reactie van Kortrijk na het stoppen van de penalty volledig misplaatst vindt?

Ik ga er vanuit daar ook wel enige ironie bij zit.

#14 Re: Waterpolo Algemeen » Toekomst van de waterpolo » 12-09-2012 02:30:00

In Nederland heb je op tornooien (bv Ter Apel) massas ploegen die meedoen aan de amateurcompetitie. Dat zijn ploegen (bedrijven, voetbalclubs, ...) die normaal geen waterpolo spelen, maar het daarvoor wel eens doen. Zo leeft het, zo gaat het mensen inspireren om het zelf te proberen, het hun kinderen te laten doen, ...

Dergelijke zaken zie je hier nooit, waterpolo is nooit ergens een optie als teambuilding, zelfs niet op de zomerse camping/kust (zoals wel bij bepaalde andere landen).

Als je het bekender kan maken en meer aanvaardbaar kan maken, doen leven, dan krijg je sowieso extra interesse en inschrijvingen en ploegen. Per 1000 mensen die je ermee laat kennismaken op een of andere manier krijg je misschien een ploeg, maar hier maken er jaarlijks hooguit 10 mensen kennis mee, enkel vanuit de bestaande clubs zelf.

De bond moet dus initiatief nemen en bv tijdens het BK zwemmen clubs uit te dagen om deel te nemen aan een amateurwaterpolotornooitje (beloon ze voor iets als ze deelnemen, verplicht ze desnoods zelf, het zou niet de eerste sport zijn waar je op ieder onderdeel afgevaardigden moet hebben om te mogen deelnemen). Als je een dergelijk initiatief begeleid met trainers die bereid zijn 1 of 2 keer bij een beginnende initatiefnemende club (vanuit een zwemclub dan) een gasttraining te geven en een trainerscursus vanuit Bloso (de frequentie waarmee ze die nu aan bieden is bedroevend) voor de geïnteresseerden, dan zal er wel af en toe eens een nieuwe club komen.

In een latere fase kan de bond dan misschien in samenwerking met een of andere kuststad (of ook bv in Blaarmeersen, ...) tijdens warme zomerdagen een amateurtornooi organiseren. Hoe je dat zo ver krijgt dat er ook effectief wat volk op afkomt ben ik wel nog niet uit.

#15 Re: Waterpolo Algemeen » Waterpolo in de pers » 02-08-2012 02:17:50

Omdat het een zuiver administratieve splitsing is (en ze dus zelfde 'stamnummer' behouden) lees ik.

Verder: wel leuk dat ze beseffen dat ze geen zo'n goeie naam meer hebben ;-)

#16 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Is de straf van Kortrijk op basis van de video beelden terecht? » 16-07-2012 13:33:01

Een Blankenbergenaar geschreven:
peter geschreven:

grappig dat dit juist van u komt. ge vindt een verplaatsing naar brussel al te ver, maar ge wilt wel in holland gaan spelen

Engeland mag ook hoor! ;-)

Als de bond er een klucht van maakt... mag ik toch een ironische opmerking maken! :-)
Jammer dat je dit niet opmerkte :-(

Daarvoor hebben ze emoticons uitgevonden (die ken je duidelijk wel blijkt uit deze post ;-))

#17 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Beker » 26-06-2012 00:50:54

"Hoe en of de play-offs zullen gespeeld worden, wordt volgende week meegedeeld", werd ongeveer letterlijk gezegd.

Daarnaast volgt er halverwege september (na de U11/U13-kalendervergadering een Open Debat rond de toekomst van het Belgisch waterpolo, waar iedere club een uitnodiging voor krijgt. Ondertussen kan je inderdaad ook zaken mailen naar de bond die ze dan bespreken.

De bond zal ook een overzicht van tornooien en hun respectivelijke deelnemers bijhouden

Ook de eerder al voorgestelde U9-competitie komt er vermoedelijk in de tweede seizoenshelft op recreatieve basis.

Mechelen heeft/krijgt een nieuw zwembad (Gent ook, maar dat was al langer bekend)

Dat is zo het belangrijkste uit kalendervergadering denk ik.

#18 Re: Waterpolo Algemeen » Nieuwe ploegen seizoen 2012-2013 » 10-06-2012 17:48:26

Gentse 1 had al een reserveploeg. Gentse 2 stopt (of wordt een juniorenploeg als je het echt zo erg vind om toe te geven dat ze stoppen)

#20 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Tweede nationale » 25-05-2012 02:43:57

SandroS geschreven:

Gaan we hier ook beginnen zagen over het gebruik van jeugdspelers?
Den 2 kon zaterdag en zondag niet anders door oa blessures. We hadden ook heel de juniorenploeg kunnen sturen, maar ipv daarvan zijn er 3 gekomen op zaterdag en 3 op zondag + 1 kadet.
Is een forfait wegens te weinig spelers dan beter? Nu was de finale tenminste nog spannend

Mijn opmerking ging daar totaal niet over. Gewoon over het feit dat 3/4en van de verslag beginnen met 'ondanks X aantal afwezige basisspelers ...'. Het was ook niet negatief bedoeld, hooguit plagerig.

Om de verwijzing naar Mechelen te begrijpen moet je het andere, gesloten en half verwijderde topic lezen. Het komt er op neer dat daar op een bepaald moment gewag wordt gemaakt van '8 basisspelers' terwijl je maximum van 7 basisspelers kan spreken.

#21 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Tweede nationale » 22-05-2012 03:28:23

carthorian geschreven:
iFCee geschreven:

Hoeveel jaren is het ondertussen al geleden dat Antwerpen geen basisspelers miste?

Basis speler bij den 2 ben je wanneer je de 50 passeert, dus nog even :)

Mogelijk hebben die ook 15 basisspelers zoals Mechelen B (9 aanwezige en 6 afwezige basisspelers volgens het andere topic)

#22 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Tweede nationale » 20-05-2012 19:22:48

Hoeveel jaren is het ondertussen al geleden dat Antwerpen geen basisspelers miste?

#23 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Beker » 03-05-2012 23:47:41

Op de facebookpagina Waterpolo Belgium staat een link.

#24 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Tweede nationale » 03-05-2012 23:45:31

ref geschreven:
iFCee geschreven:
WP011 geschreven:

Daarnaast beginnen de vrije transfer aanvragen ook de ronde te doen ???

Ahzo?

Je hebt er blijkbaar van wakker gelegen, beste iFCee, je bijdrage van 3h30 's nachts is er het levende bewijs van.

Als je jong bent kan je daar tegen ref, misschien herinner je je dat nog wel ...

#25 Re: Pronostieken en wedstrijdbesprekingen » Tweede nationale » 03-05-2012 03:30:09

WP011 geschreven:

Daarnaast beginnen de vrije transfer aanvragen ook de ronde te doen ???

Ahzo?

Forum footer

Powered by FluxBB

[ Gegenereerd in 0.020 seconden, 8 queries uitgevoerd - Geheugen gebruik: 1.65 MiB (Peak: 1.79 MiB) ]