h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Titelkandidaten laten geen steken vallen

24/04/2022

Zowel Mechelen als Moeskroen wonnen hun wedstrijd. De competitieleider won makkelijk van La Louvière (19-7) en speelt volgende zaterdag in eigen bad de belangrijkste wedstrijd uit de clubgeschiedenis. Als Mechelen wint van het derde geklasseerde Antwerpen is het voor de eerste keer in zijn geschiedenis landskampioen.

Moeskroen moet volgende week hopen op puntenverlies van de Manenblussers. Indien Moeskroen wint in Doornik en Mechelen gelijk zou spelen hebben beide teams evenveel punten en overwinningen. Ook in de onderlinge duels werd geen verschil gemaakt: beide teams wonnen 1 wedstrijd met 2 doelpunten verschil. In dat geval wordt de titel beslist door het verschil in gescoorde doelpunten, wat Moeskroen het kampioenschap zou opleveren.

Antwerpen kwam niet in actie en was al zeker van de derde plaats.

Door het verlies van La Louvière lijkt Kortrijk ook zeker van plaats 4. De West-Vlamingen kunnen die enkel nog uit handen geven als ze geen punten pakken in de laatste 2 wedstrijden tegen Oostende en Tielt.

Eeklo liet de kans op plaats 6 liggen en verloor met 9-12 van Doornik. De Meetjeslanders eindigen het seizoen op plaats 7.

Wase sluit het seizoen puntenloos af. In zijn laatste wedstrijd tegen Leuven leek het nochtans uitizcht te hebben op punten met een 9-9 stand met nog drie en een halve minuut op de klok. Het mocht echter niet zijn: 10-11.

Tweede Klasse

Het competitieslot in tweede blijft ongemeen spannend met nog 4 teams die aanspraak kunnen maken op de titel. AZC staat aan de leiding met 25 punten maar heeft alle wedstrijden gespeeld. Het wordt op de voet gevolgd door een trio met 24 punten en nog een wedstrijd te goed.

Brussels is uitgeteld in de titelstrijd: de hoofdstedelingen verloren in Hasselt met 9-6.

Calypso won met overmacht van Waregem: 20-6.

De titel wordt beslist op de laatste speeldag met de wedstrijden Hasselt-Aalst, Gentse-Brussels en Bergen-Calypso.

Als Calypso en Gentse winnen pakt de ploeg met het grootste doelpuntenverschil de titel. Beide teams wonnen immers 1 onderling duel met 1 doelpunt verschil. Momenteel heeft Calypso de beste kaarten in handen met een bonus van 6 doelpunten op Gentse.

Door de onderlinge uitslagen kan Hasselt enkel kampioen spelen als het meer punten pakt dan Gentse en Calypso. Bij gelijke stand met Antwerpen (Hasselt speelt gelijk en de 2 andere ploegen verliezen) hebben de Limburgers het beste doelpuntensaldo uit de onderlinge duels.

AZC wordt kampioen in het onwaarschijnlijke geval dat de 3 achtervolgers verliezen of als enkel Calypso 1 punt pakt. Antwerpen pakt dan de titel omwille van een beter doelpuntensaldo in de onderlinge duels met de Brusselaars.

Als Gentse gelijk speelt en Calypso en Hasselt niet winnen heeft Gentse het beste doelpuntensaldo in de onderlinge duels en speelt het kampioen.

Als Hasselt en Calypso 1 punt pakken en Gentse verliest is Calypso kampioen omwille van het beste doelpuntensaldo in de onderlinge duels met Hasselt en Antwerpen.

Derde Klasse

Merksem won van Roeselare en staat met 1 been in tweede klasse. Als het 1 punt haalt in de laatste wedstrijd in La Louvière is Merksem kampioen.

Strombeek volgt immers op 5 punten en heeft een slechter doelpuntensaldo in de onderlinge duels.

Vierde Klasse

In de eindronde in vierde klasse spelen de nummers 1 en 2 Vierde A voor de promotie. Kortrijk deed wat het niet kon tijdens het reguliere seizoen: het won met 9-6 en diende Brugge een eerste nederlaag toe.

Dames

Gentse blijft ongeslagen na een nieuwe monsterwinst: 4-25 tegen Calypso.

Eeklo kende een moeilijke avond tegen Leuven maar pakte toch de winst: 9-7.