Gemakkelijke winst voor top 2

De top 2 speelde tegen de 2 laagst geklasseerde ploegen. Mechelen haalde het makkelijk met 19-3 van Tielt.

Moeskroen won in Oostende met 4-16.

Eeklo kon niet verrassen in Kortrijk: 15-7.

Tweede Klasse

Leider Aalst haalde het van Waregem met 15-7 en heeft genoeg aan 2 punten in de 2 resterende wedstrijden om als eerste te eindigen.

Eerste achtervolger Gentse sloeg een kloof in de eerste wedstrijdhelft tegen Hasselt (10-7 aan de rust). Hasselt kwam op 5 minuten voor tijd sterk opzetten naar 13-13 maar zag de thuisploeg nog 3 keer scoren: 16-13.

Antwerpen loopt dankzij een 21-4 overwinning tegen Bergen 4 punten uit op de Limburgers die Brussels tot op 1 punt van de laatste play-off plaats zien naderen. De hoofdstedelingen verloren vorige zondag nog 2 belangrijke punten in Waregem (15-15), maar wonnen vrijdag van Wase met 16-10. De laatste play-off plaats zal vermoedelijk beslist worden in het onderlinge duel tussen Brussels en Hasselt op de laatste speeldag. Hasselt lijkt het moeilijkste programma te hebben met nog een thuiswedstrijd tegen AZC. Brussels ontvangt het laatst geklasseerde Bergen en heeft het thuisvoordeel tegen Hasselt.

Calypso won met 22-13 van Merksem maar heeft geen kans meer op play-off deelname.

Onderaan ziet het er slecht uit voor Bergen: in de wedstrijden in Brussel en Aalst moet het 2 punten zien goed te maken op Merksem om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Merksem staat op de voorlaatste plaats die uitzicht geeft op een testwedstrijd tegen de tweede van divisie 3. Met een punt minder en een wedstrijd meer gespeeld dan Waregem moeten de Antwerpenaren zien te winnen van de West-Vlamingen op de laatste speeldag en hopen dat Waregem niet meer dan 1 punt pakt tegen Calypso en Aalst.

Derde Klasse

Brugge ontving met Moeskroen de derde in de stand. De 0-1 na de eerste periode bleek geen voorbode voor een spannende match: 16-7 voor de thuisploeg.

Strombeek blijft leider met een punt en een wedstrijd meer dan Brugge: 15-7 tegen Roeselare. Volgend week-end spelen beide teams tegen elkaar in Brugge.

De kampioen promoveert rechtstreeks, nummer 2 speelt een testwedstrijd tegen de voorlaatste van divisie 2.

Onderaan is Elsene zeker van degradatie na 13-19 verlies tegen La Louvière. Zelfs als de Brusselaars hun achterstand van 6 punten in de laatste 2 wedstrijden goedmaken op Kortrijk verliezen ze op doelpuntensaldo in de onderlinge duels.

VZ Gent deed een uitstekende zaak door te winnen van Kortrijk. Gent staat nu 3 punten voor op de rechtstreekse concurrent voor de voorlaatste plaats en de testwedstrijden voor het behoud en heeft bovendien een makkelijker programma met 2 thuiswedstrijden tegen La Louvière en Oostende. KWK moet nog naar Brugge en Moeskroen, de nummers 2 en 3.

Vierde Klasse A

Mechelen blijft ongeslagen na 5-8 winst bij de nummer 2 Antwerpen.

AZC staat op gelijke hoogte met Tielt maar heeft een betere score in de onderlinge duels. Als het volgende week wint bij de voorlaatste in de stand Dendermonde, mag het naar de halve finale voor promotie.

Vierde Klasse B

Genk won zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie bij de laatste in de stand Zinnik: 5-29.

De Limburgers staan 3 punten voor op Leuven dat - dankzij 2 overwinningen tegen Genk - genoeg heeft aan 3 punten in zijn 2 resterende thuiswedstrijden tegen Ciney en Ensival om de competitie als eerste af te sluiten.

Dames

De Oost-Vlaamse derby tussen Gentse en Eeklo - die jarenlang garant stond voor een spannende pot waterpolo - eindigde op een monsteroverwinning voor Gent: 28-3. Eeklo eindigt zo buiten de 4 play-off plaatsen.

Leuven kwam gelukkig niet in actie en zodoende moeten wij ons niet bezondigen aan een totaal verkeerde wedstrijdanalyse.