h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Mechelen op titelkoers

27/03/2022

Leider Mechelen bracht de moeilijke verplaatsing naar Doornik tot een goed einde. De Manenblussers kregen het hard te verduren met een 2-1 stand na het eerste kwart. Doornik begon ook goed aan periode 2 met een snelle score, maar zag toen de bezoekende ploeg sterk opzetten: 4-6 aan de helft. De competitieleider ging door op het elan in periode 3 (7-12) en kon de laatste periode controleren: 12-14.

Achtervolger Moeskroen liet geen spaander heel van Oostende (2-19) en volgt op 2 punten.
Met nog 2 thuiswedstrijden (Antwerpen en La Louvière) op de teller heeft Mechelen zijn lot zelf in handen en kan het voor het eerst in zijn bestaan landskampioen worden. Moeskroen heeft nog 2 moeilijke uitwedstrijden op het programma in Kortrijk en Doornik.

Antwerpen versloeg La Louvière na een moeilijk wedstrijdbegin (2-4 na het eerste kwart) met 14-11.

Kortrijk wipt over de Wolven naar de vierde plaats na 13-17 winst in Eeklo.

Wase blijft na 19 wedstrijden puntenloos na nieuw verloes in Tielt (25-6).

Tweede Klasse

Twee verrassende uitslagen in de inhaalwedstrijden in tweede klasse. Zowel leider Gentse als eerste achtervolger Antwerpen verloren.

Leider Gentse kreeg in eigen bad een nederlaag aangesmeerd door Calypso (9-10) dat dankzij een zevende overwinning op rij op gelijke hoogte komt met Brussels en Hasselt, op 3 punten van de leider.

Antwerpen verloor in Brussel (13-9) en blijft op 2 punten van Gentse. Het seizoensslot in tweede wordt ongemeen spannend met nog 5 titelkandidaten en veel onderlinge confrontaties.

In de titelstrijd heeft Antwerpen heeft de slechtste kaarten, met nog slechts 1 wedstrijd tegen Gentse.
Gentse ontvangt daarnaast ook nog Brussels, dat zelf ook nog naar Hasselt moet.
Calypso lijkt het makkelijkste programma te hebben met wedstrijden tegen Waregem en in Bergen.

Derde Klasse

De topper tussen de 2 hoogst geklasseerde ploegen eindigde op winst voor Strombeek, dat nu op 2 punten van Merksem nadert.
Strombeek heeft nog wedstrijden tegen de nummers Roeselare, Moeskroen en Seraing voor de boeg. Merksem neemt het nog op tegen Roeselare, Seraing en La Louvière.