h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Mechelen aan de leiding

20/03/2022

Mechelen won de moeilijke verplaatsing naar Kortrijk met 5-8. Beide teams lieten elkaar weinig kansen met een logische 1-1 na het eerste kwart. Mechelen kon een kloof slaan in periode 2 en liep uit tot 1-3, maar de thuisploeg scoorde net voor tijd de aansluitingstreffer.

2 minuten na de pauze stonden de bordjes terug gelijk, waarop Mechelen opnieuw een kloofje kon slaan: 4-5 bij het ingaan van het laatste kwart.
Uiteindelijk hielden de Manenblussers het hoofd koel en wonnen ze met 5-8.

Dankzij een forfaitzege in de inhaalwedstrijd in Eeklo springt Mechelen over Moeskroen naar de leiding van het klassement. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg de beste papieren voor de landstitel. Moeskroen volgt dankzij een monsterscore in Sint-Niklaas (6-39) op 2 punten en moet nog naar Oostende, Kortrijk en Doornik. Mechelen speelt nog in Doornik en ontvangt dan La Louvière en Antwerpen.

Antwerpen verstevigt zijn derde plaats na winst in Doornik (7-9). De Sinjoren hebben nog een zwaar programma, met wedstrijden tegen Kortrijk, La Louvière en Mechelen.

Onderaan haalde Tielt het in Leuven (7-9).

Tweede Klasse

Na het verlies in Gent vorige week verloor Hasselt opnieuw. Dit maal was Antwerpen te sterk (8-6). De Limburgers verliezen zo opnieuw een plaats in het klassement ten voordele van de Sinjoren.

Waregem kende een moeilijke avond tegen Aalst. In de laatste 5 minuten boog het een 8-10 achterstand om in 11-10 winst.

Bergen had voor het eerst sinds lange tijd nog eens uitzicht op punten met een 8-6 voorsprong met nog 5 en een halve minuut te gaan. Brussels scoorde echter nog 4 maal en pakte de punten mee naar huis.

Derde Klasse

Vlotte winst voor Strombeek tegen Elsene: 18-9.

Eupen gaf al voor de dertiende keer dit seizoen forfait.