h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Mechelen wint in La Louvière, Kortrijk neemt optie op vijfde plaats

8/03/2020

La Louvière verloor zaterdag zijn derde plaats aan de bezoekers uit Mechelen. In een razendspannende wedstrijd konden de Manenblussers uitlopen tot 0-3 na het eerste time. La Louvière keek zelfs tegen een 1-5 achterstand aan, maar knokte zich terug in de wedstrijd in de tweede helft van de tweede periode: 4-5. Bij het ingaan van het laatste kwart stonden de bordjes terug in evenwicht. Mechelen won uiteindelijk met het kleinste verschi; (9-10) en beide ploegen staan met 30 punten.

De rechtstreekse strijd voor de laatste vrije plaats van play-off 1 eindigde op winst voor Kortrijk. Voor het treffen stond Eeklo op 2 punten van de West-Vlamingen. Bij winst konden de Meetjeslanders dromen van een plaats in de titelstrijd. Het mocht echter niet zijn: thuisploeg Kortrijk nam meteen de touwtjes in handen en liep vlot uit tot 3-0. Dankzij Oost-Vlaams weerwerk eindigde periode 1 op 4-2. De teams gaven elkaar weinig ruimte in het tweede kwart (6-4 halfweg), maar in het derde time smeerde de thuisploeg de bezoekers een 4-0 aan, eindstand: 12-7. Met nog 3 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie lijken de plaatsen verdeeld te zijn.

De top 2 kende geen problemen tegen teams uit de onderste helft van de rangschikking: Antwerpen won in Doornik met 5-16. Moeskroen haalde het van Gentse met 27-8.

Tielt versloeg Wase: 12-10.

Tweede Klasse

Leider Oostende had het niet onder de markt in Brussel: de eerste wedstrijdhelft was de kustploeg op achtervolgen aangewezen en in het laatste kwart bleek een voorsprong van 4 doelpunten op 2 minuten voor tijd maar net genoeg voor de winst: 11-12.

Eerste achtervolger Antwerpen herpakte zich na de nederlaag in Hasselt vorige week: 14-11 tegen Mons en ook Leuven kon terug winnen na het onverwachte verlies in Brugge: 8-15 bij Calypso.

Nieuwkomer Hasselt won opnieuw (10-5 tegen Brugge) en is door het verlies van Brussel en Bergen quasi verzekerd van deelname aan de titelstrijd.

Derde Klasse

Een onverwachte nederlaag voor VZ Gent in Seraing. De Stroppen stonden de eerste drie times op voorsprong, maar verloren met 7-6.

Eenzelfde beeld voor La Louvière in Strombeek: ondanks een 6-8 aan de start van periode 4 verloren de Wolven met het kleinste verschil.

De top 2 won makkelijk en loopt verder uit in de klassering.

Vierde Klasse

Makkelijke winst voor Oostende in Ciney met een voorlopige gedeelde leidersplaats tot gevolg.

Mechelen ging verrassend onderuit in Ensival en ziet Genk - 15-8 tegen Dendermonde - naast zich komen op plaats 3.

Dames

Geen problemen voor de top 2: zowel Gentse als Eeklo wonnen met overmacht.

Het derde geklasseerde Calypso liet in eigen bad verrassend punten liggen: 11-11 tegen WP Oostende/Gentse.