h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

La Louvière wipt Moeskroen uit de beker

16/02/2020

In de halve finale van de Beker A won La Louvière verrassend van Moeskroen. In een doelpuntenrijke wedstrijd op het scherpst van de snee waren er nooit meer dan 2 goals verschil. Na het eerste kwart stond het al 6-7. De thuisploeg pakte het heft in handen in periode 2 en ging even over de regerende landskampioen die echter telkens de score terug in evenwicht bracht: 9-9 halfweg. De wedstrijd kende hetzelfde verloop in periode 3. Het zinderende laatste kwart ging het opnieuw over en weer tot de thuisploeg 2 minuten voor tijd een kloof van 2 doelpunten sloeg. Moeskroen kon nog aanklampen tot 15-14, maar moest zijn meerdere erkennen in La Louvière dat voor het eerst in de geschiedenis van de club naar een bekerfinale gaat.

In die finale moeten de Wolven het opnemen tegen de regerende bekerhouder Antwerpen dat Kortrijk versloeg met 11-8.

Beker B

De tweede bekercompetitie zal beslist worden tussen Merksem en Brugge. De Antwerpenaren versloegen Strombeek met 9-11.

De enige tweedeklasser van de halve finales Brugge haalde het met 5-16 van Roeselare.

Beker Dames

Bij de dames gaat de finale voor de vierde maal op rij tussen de Oost-Vlaamse toppers Gentse en Eeklo die beide met grote overmacht wonnen van nieuwelingen WP Oostende/Gentse en Ladies West.

Eerste Klasse

Woensdagavond speelden Eeklo en Antwerpen een inhaalwedstrijd. Ondanks een 4-4 stand halfweg, haalde AZC het uiteindelijk met zware 7-14 cijfers.