h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Antwerpen onderuit in La Louvière

1/12/2019

Op de laatste speeldag van de heenronde verloor Antwerpen zijn ongeslagen status. Seizoensrevelatie La Louvière diende de Sinjoren een duidelijke nederlaag toe: 13-9.

Na een wedstrijd op het scherpst van de snee haalde Moeskroen het met het kleinste verschil in Mechelen: 9-10. De Henegouwers komen in de rangschikking terug op gelijke hoogte met AZC. Mechelen blijft derde, maar volgt nu al op 6 punten van het leidersduo.

Kortrijk ondervond weinig tegenstand van Wase (15-4) en staat samen met La Louvière op een punt van Mechelen.

Eeklo pakte de punten in Tielt: 9-16.

Gentse sluit de heenronde af zonder punten na nieuw verlies in Doornik: 15-5.

Tweede Klasse

Antwerpen en Leuven streden onderling voor de eerste plaats. Het pleit werd beslecht in het voordeel van de bezoekers uit Vlaams-Brabant. Antwerpen begon nochtans sterk aan de wedstrijd met een 4-2 na de eerste periode, maar moest de volgende 3 kwartjes aan Leuven laten: 6-8. Leuven eindigt zo de heenronde op de eerste plaats met 3 punten voor op Oostende en 6 op Antwerpen dat nog een wedstrijd te goed heeft.

Nieuwkomer Hasselt wipt over Bergen - dat met 18-8 in Oostende verloor - en staat verdienstelijk vierde na 15-8 tegen Aalst. Het kan wel nog een plaats naar achter schuiven als Bergen de inhaalmatch tegen AZC wint.

Waregem springt van plaats 9 naar plaats 7 dankzij een vlotte 12-6 overwinning tegen Brugge.

Onderaan won Brussels van Calypso dat nu alleen laatste staat op 3 punten van het trio Brugge, Brussels, Aalst.

Derde Klasse

Twee leiders na de heenronde: VZ Gent herpakte zich na de verloren wedstrijd tegen Merksem vorige zondag: 8-14 in Strombeek.

La Louvière kende een moeilijke match tegen Roeselare, na een heel derde kwart op achtervolgen te zijn aangewezen, kon het pas in de laatste periode afstand nemen: 14-10.

Merksem won voor de tweede keer op rij met het kleinste verschil in het bad van een concurrent. in Charleroi bogen de Antwerpenaren in de laatste 4 minuten een achterstand om in 10-11 winst.

Onderaan blijft Elsene puntenloos nu het ook tegen het voorlaatst geklasseerde Moeskroen verloor met zware 12-7 cijfers.

Vierde Klasse

Oostende en Mechelen streden onderling voor de eerste plaats. Thuisploeg Oostende won met 10-8 en staat in de klassering op gelijke hoogte met Strombeek dat het haalde van de vierde in de stand Genk en dat nog een wedstrijd minder op de teller heeft.

De heenronde sluit af met 3 tweede ploegen bovenaan.

Het laatst geklasseerde Dendermonde kon nog eens een punt pakken: 7-7 in Blankenberge en komt nu op 1 punt van het duo Zinnik en Ciney.

Ciney-Hasselt kende een bijzonder verloop: Hasselt won enkel het derde kwart, maar scoorde toen wel 9 doelpunten, net genoeg voor de winst: 11-12.

Dames

Calypso won met het kleinste verschil van Antwerpen en blijft gedeeld tweede, met een wedstrijd meer gespeeld dan Eeklo.