h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Leider Antwerpen ongenaakbaar

24/11/2019

Na acht speeldagen blijft leider Antwerpen nog steeds ongeslagen. Het laatst geklasseerde Gent kwam nooit in het stuk voor en werd met zware 22-3 naar huis gestuurd.

Eerste achtervolger Moeskroen deed niet onder en haalde het van Tielt met 24-6.

De derde in de stand Mechelen won vlot met 25-15 van Wase.

Doornik kon 2 kwartjes gelijke tred houden in Kortrijk, maar kreeg in periode 3 een droge 5-0 om de oren, mede dankzij een rode kaart van Gomez. Het laatste kwart kwamen de bezoekers nog sterk opzetten maar het kalf was toen al verdronken: 13-10.

Eeklo en La Louvière deelden de punten na een spannende pot waterpolo. Eeklo liep snel uit tot 2-0, maar moest nog in het eerste kwart een tegendoelpunt incasseren. Periode 2 was voor de bezoekers, met een 3-4 stand halfweg. In periode 3 scoorde de thuisploeg 3 maal op rij, maar liet La Louvière toch nog terug in de wedstrijd komen: 8-7. Het was nagelbijten tot het einde met een logische puntendeling tot gevolg.

Beker A

Eeklo won met overmacht de Oost-Vlaamse derby van Gent: 25-9.

Tweede Klasse

De competitie in tweede klasse ligt weer helemaal open na de eerste - verrassende - nederlaag voor Antwerpen: 12-9 in Aalst. Antwerpen staat zo op gelijke hoogte met concurrenten Leuven - dat vanavond nog in bad moet - en Oostende dat Hasselt versloeg met 12-8.

Onderaan de rangschikking heeft Aalst dankzij de 3 punten wat ademruimte. Waregem komt weg van de laatste plaats door een 10-13 bij degradatieconcurrent Calypso. De Brusselaars staan nu op gelijke hoogte met Brussels en Brugge die beide vanavond nog in actie komen.

Update: Leuven won overtuigend van Brussels en komt alleen aan de leiding. Brugge haalde het in Mons en komt weg van de laatste plaats.

Derde Klasse

Ook in derde staan er tot minstens vanavond 3 teams met 18 punten. Charleroi won de derby van La Louvière met 9-7 en staat op gelijke hoogte met de Wolven en VZ Gent, dat vanavond tegen het vierde geklasseerde Merksem moet.

Seraing pakte slechts één punt in Roeselare en ziet de kloof met de top uitlopen tot 5 punten.

Update: Gent verloor in eigen bad met het kleinste verschil.

Vierde Klasse

Net zoals in de 2 hogere divisies staan er ook in vierde klasse bovenaan 3 teams met 18 punten.

Oostende moest daarvoor winnen van concurrent Strombeek in een bijzonder spannende wedstrijd waarbij de winning goel in de laatste minuut viel. Beide teams moeten ook Mechelen - dat geen moeite had tegen Blankenberge - naast zich dulden aan de kop van rangschikking.

Genk volgt op 3 punten na ook al een erg spannende wedstrijd in Zinnik met de winnende treffer op een minuut voor tijd: 6-7.

Dendermonde pakte een eerste zege: 11-9 tegen Ciney.

Dames

Leider Gentse nam de maat van Calypso (7-18) en staat nu alleen op kop met het maximum van de punten.