h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Antwerpen blijft ongeslagen

10/11/2019

Antwerpen blijft ongenaakbaar aan de leiding na een zevende winst op rij. In Kortrijk kwamen de Sinjoren enkel in periode 3 even in de problemen, maar de winst kwam nooit in gevaar: 8-11.

La Louvière verloor voor de tweede week op rij. Dit maal was Moeskroen te sterk: 10-12. De Wolven vallen in het klassement terug naar plaats 4, achter Mechelen dat te sterk was voor Tielt: 6-15.

Onderaan deelden Wase en Doornik de punten: 10-10.

Tweede Klasse

Ook in de tweede afdeling blijft Antwerpen ongeslagen. Het diende concurrent Oostende een tweede nederlaag van het seizoen toe in een felbevochten wedstrijd met kansen over en weer: 13-12.

Leuven staat met een wedstrijd meer gespeeld op gelijke hoogte met de leider. De Brabanders werden in Waregem pas in periode 2 wakker en bogen een 4-1 stand om naar vlotte 8-15 winst.

Brussels kon nog eens winnen: 14-8 tegen Aalst.

Hasselt diende Bergen een nederlaag toe: 15-7.

Brugge verloor opnieuw: 13-11 bij Calypso. De ploeg die te goed was voor derde klasse staat nu voorlaatste.

Derde Klasse

De topper tussen het ongeslagen VZ Gent en eerste achtervolger La Louvière eindigde op winst voor de Wolven. Na periode 1 leek met 5-1 de winst al vast te liggen, maar de bezoekers uit Gent knokten zich terug in de wedstrijd met een 7-7 halfweg. De thuisploeg liet zich echter niet uit het lood slaan, won met 14-10 en komt mee aan de leiding in het klassement.

Charleroi volgt op 3 punten na 9-3 winst tegen Seraing en heeft nog een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Elsene te goed.

Moeskroen pakte een eerste overwinning tegen Eupen: 10-8.

Vierde Klasse

Strombeek blijft ongeslagen: 9-12 in Zinnik.

Mechelen verloor verrassend in Ciney en volgt nu op 3 punten van de leider, op gelijke hoogte met Oostende dat weinig tegenstand ondervond in Blankenberge: 8-20.

Hasselt won de Limburgse derby tegen Genk: 12-10.

Dames

Geen noemenswaardige problemen voor het leiderstrio: Gentse en Eeklo wonnen met minstens 30 doelpunten verschil.

Calypso haalde het bij WP Oostende/Gentse: 8-11.