h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Moeskroen geeft titel glans

12/05/2019

Op de laatste speeldag van de play-offs kwamen de nieuwe en de oude landskampioen tegen elkaar uit. Het ongeslagen Moeskroen gaf de titel extra glans door Antwerpen te verslaan met sprekende 12-6 cijfers.
In de laatste 10 seizoenen wonnen de Henegouwers vijf titels en een eerste plaats in het vermaledijde seizoen 2011-2012 waarin de kampioenenstrijd moest worden gestaakt.

Kortrijk liet de kans op de tweede plaats liggen door onverwacht verlies tegen La Louvière: 9-13.

Tweede Klasse

Enkel in de tweede afdeling was de titelstrijd nog spannend. Op de laatste speeldag maakten nog 3 ploegen kans op de titel. Tielt haalde het makkelijk van Oostende (14-4) en moest hopen op puntenverlies van Gentse.

De thuisploeg pakte tegen Wase echter meteen de koe bij de horens en de wedstrijd lag al bij 5-0 na de eerste periode in een definitieve plooi. Gentse pakte zo in eigen bad de titel en mag promoveren als ze een groot bad vinden...

Derde Klasse

In derde was de titelstrijd al gespeeld en was Hasselt na 2 seizoenen in derde klasse al zeker van een vernieuwd verblijf in tweede.
In de eerste wedstrijd won VZ Gent van Strombeek om zich zo te verzekeren van de tweede plaats.

Ondanks een eerste verloren kwart pakte Hasselt vlot de winst tegen Merksem (12-6) dat geen enkel punt kon pakken in de play-offs.

Dames

Bij de dames maakten de 2 titelkandidaten er een ongemeen spannende strijd van.
Gentse begon de beslissende wedstrijd met twee punten voorsprong op Eeklo. De wedstrijd was zeer gelijk opgaand met een 3-3 stand na periode 1. Ook in periode 2 slaagde de ploegen er niet in een kloof te slaan met een 5-5 aan de helft tot gevolg.

De Gentse dames begonnen het laatste kwart met een 7-6 voorsprong maar zagen de bezoekers terugkomen en op voorsprong komen. De beslissende gelijkmaker viel pas 23 seconden voor tijd en Gentse verlengt zijn landstitel.