h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Moeskroen ongeslagen naar de titel

5/05/2019

Ook op de tweede speeldag van de play-offs blijft Moeskroen ongeslagen. Kortrijk gaf de Henegouwers nochtans geen cadeaus: na 1-1 en 2-2 stond het gelijk halfweg. In de derde periode slaagde de nieuwe landskampioen er toch in de kloof te maken om uiteindelijk de winst te pakken met 6-8.

Antwerpen kende minder moeite met La Louvière (7-3) en wipt over Kortrijk naar de tweede plaats.

Supercup

De supercup van seizoen 17-18 werd deze week afgewerkt: Mechelen gaf toch wat glans aan een rotseizoen en won van Antwerpen met 8-10.

Tweede Klasse

Een bijzonder spannende eindronde in tweede klasse: in een erg spannende pot waterpolo hielden Tielt en Gentse elkaar in evenwicht.
De wedstrijd begon nochtans goed voor de West-Vlamingen met een 3-0 na het eerste kwart. Na een gelijklopende tweede kwart zette Gentse de bordjes terug gelijk in periode 3 om zelfs voor te komen halfweg het laatste time. Een dikke minuut voor tijd hield Tielt zijn titelkansen gaaf met de belangrijke gelijkmaker: 5-5.

Wase knikkerde Oostende uit de titelstrijd na een even spannende wedstrijd. In eigen bad kwam de ploeg uit Sint-Niklaas achter met tussenstanden 0-3 en 1-5 halfweg. De tweede wedstrijdhelft trok de Wase diesel zich op gang met 4-6 bij het ingaan van periode 4. Met een droge 3-0 maakte de thuisploeg het af: 7-6.

De eindstrijd zal volgend week-end beslist worden in het bad van Gentse, dat 2 punten voorsprong heeft op tegenstander Wase en 1 punt op Tielt.

Derde Klasse

In derde is de strijd een speeldag voor het einde gestreden: door winst tegen VZ Gent is Hasselt zeker van de promotie.

Merksem verloor in eigen bad met 9-11 van Strombeek.

Dames

Na het verrassende gelijkspel tegen Calypso vorige week herpakten de Eeklose dames zich tegen Leuven: 16-5.

Calypso kon de stunt van vorige week niet herhalen tegen Gentse: 3-21. De Gentse meisjes hebben volgende week in eigen bad genoeg aan een gelijkspel tegen Eeklo om hun titel te verlengen.