h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Antwerpen pakt de beker

31/03/2019

Regerende landskampioen Antwerpen pakte zaterdagavond in La Louvière de beker in een zinderende finale tegen Kortrijk.
De Sinjoren kregen de beker niet cadeau: halweg het tweede kwart stond Antwerpen weliswaar met 0-2 voor, maar in een uitstekend derde kwart kwamen de West-Vlamingen op een 4-2 voorsprong, om toch nog een tegengoal te slikken op een minuut voor de pauze.

Het laatste kwart was nagelbijten: eerst de gelijkmaker van Sabani, 4 minuten voor tijd de 5-4 van Delorge. Een minuut later stond het plots 5-6 met goals van Bus en Sabani.
Met een laatste wanhoopspoging slaagde Delorge in de allerlaatste seconde en met 2 man op de nek de 6-6: penalties!

Antwerpen hield het hoofd koel en wint de penaltyreeks met 6-7.
Voor het eerst sinds het seizen 2002-2003 gaat de Beker van België naar de Koekenstad.

Ook Sporza was aanwezig en maakte een beeldbverslag.

Beker B

De finale van Beker B was gespeeld aan de helft. Bij een 3-1 stand ging Oostende met 2 keer 6-0 voorbij Seraing, na '14-'15 de tweede Beker B voor de kustploeg.

Dames

Bij de dames kwamen Eeklo en Gentse voor de derde maal op rij tegen elkaar uit in de finale van de beker. Eeklo ging dit maal verrassend vlot over de bekerwinnaars van de voorbije 4 edities: 9-3. Meteen de eerste beker voor de ploeg uit het Meetjesland.

Tweede Klasse

Consternatie in tweede klasse: Wase, dat vorige week op de allerlaatste speeldag Gentse van de eerste plaats stootte, krijgt een forfaitscore aan de broek voor de makkelijk gewonnen wedstrijd tegen Waregem van vorige zaterdag (19-8). Wase stelde een niet-gekwalificeerde speler op.

Gentse eindigt zo het seizoen alsnog als eerste.