h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Doornik kansloos in Moeskroen

11/11/2018

Moeskroen blijft ongeslagen na machtsvertoon tegen Doornik. De Henegouwse derby stond de voorbije jaren steevast garant voor een duel op het scherpst van de snee. maar daar was gisterenavond weinig van te merken in het Piscine les Dauphins. In het laatste kwart gingen de bezoekers helemaal kopje onder met een zwaar verdict tot gevolg: 11-3.

Ook in Mechelen ging bij de bezoekende ploeg het licht uit in het laatste time. Eeklo stond nochtans op slechts 1 doelpunt bij het ingaan van de laatste periode, maar liep toen tegen een 6-1 aan. Einduitslag 15-9. Een opsteker voor de bekerwinnaar, die zijn eerste punten pakt dit seizoen.

Antwerpen-La Louvière werd uitgesteld.

Tweede Klasse

De topper tussen de nummers 1 en 2 in de stand werd gewonnen door Gentse. De Stroppen pakten de 12-7 overwinning tegen Oostende in de tweede wedstrijdhelft en wippen over de kustploeg naar de leiding.

Wase blijft samen met Oostende op een gedeelde tweede plaats op een punt van de leider dankzij een 8-12 overwinning in Bergen.

Calypso pakte de eerste punten van het seizoen tegen Aalst: 13-9.

Derde Klasse

Merksem staat tot minstens vanavond - dan moet Hasselt aan de slag in La Louvière - aan de leiding na 13-8 winst tegen Eupen.

Strombeek haalde het vlot in Charleroi en staat derde.

Vierde Klasse

Brugge blijft ongeslagen na een 8-27 overwinning in Blankenberge.

Moeskroen deed niet onder tegen Zinnik: 20-2.

Dames

Eeklo haalde het vlot van Antwerpen: 10-3.

Aalst en La Louvière pakten beide een eerste punt in het onderlinge duel: 7-7.