h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Antwerpen met moeite voorbij Mechelen

15/04/2018

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie moest Antwerpen naar Mechelen. De Manenblussers hebben nog punten nodig om voorbij Moeskroen naar plaats 3 te springen en maakten het de competitieleider bijzonder moeilijk. Na een gelijkopgaand eerste time was het tweede kwart volledig voor de thuisploeg met een droge 5-1 op het bord. De bezoekers herpakten zich en speelden een sterke tweede wedstrijdhelft. Met 2-5 en 1-3 tussenstanden pakten de Sinjoren een zuinige overwinning: 10-11.

Als AZV volgende week in La Louvière wint eindigt het de competitie op de eerste plaats. Als Mechelen in Doornik een punt pakt springt het voorbij Moeskroen naar de derde plaats die recht geeft op een play-off speeldag in eigen bad.
De vier hoogst geklasseerde teams beginnen de play-offs met de helft van het aantal punten dat behaald werd in de competitie.

Doornik diende Moeskroen een mokerslag toe: het versloeg de regerende landskampioen met 11-8 en is zeker van minstens plaats 2.

Kortrijk won van La Louvière: 16-11.

Bergen blijft puntenloos na 7-17 tegen Brussels.

Tweede Klasse

De tweede in de stand Gentse ging verrassend onderuit in Sint-Niklaas: 11-7.

Ook het derde geklasseerde Aalst verloor en laat een unieke kans op de tweede plaats liggen: 11-8 in Öostende. De kustploeg pakt zo belangrijke punten in de strijd voor het ontlopen van de play-downs.

Antwerpen pakte belangrijke punten tegen Strombeek dat al zeker was van de degradatie. Nog 3 teams komen in aanmerking voor de play-downs: Oostende heeft 2 punten meer dan Calypsoi en Antwerpen, maar moet volgende week naar Watermaal-Bosvoorde. Toch lijkt Antwerpen de slechtste kaarten te hebben: de Sinjoren moeten volgende week minstens een punt pakken in Gent en hopen op winst van Oostende.
De play-downs worden gespeeld tegen de tweede van derde klasse: Merksem of Hasselt.

Derde Klasse

Kampioen Waregem zette de titel glans bij door te winnen van La Louvière: 15-12.

Merksem won makkelijk in Seraing en springt over Hasselt naar de tweede plaats. Als het volgende week wint tegen La Louvière speelt het voor een plaats in tweede tegen de voorlaatste van die divisie.

Hasselt moet winnen in Gent en hopen op puntenverlies van Merksem om nog tweede te worden (bij gelijke stand telt eerst het aantal overwinningen, dan de punten uit de onderling wedstrijden, dan het verschil in aantal doelpunten uit de onderlinge wedstrijden).

Vierde Klasse

Leider Elsene mag zich nog niet tot kampioen kronen na verlies bij eerste achtervolger Mechelen: 9-7. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft de leider nog steeds 3 punten voor op Mechelen.

Derde in de stand Hasselt maakte het zichzelf erg moeilijk in de Limburgse derby tegen Genk: 10-9.