h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Doornik vlot voorbij Kortrijk

11/03/2018

Een decennium geleden zou Doornik-Kortrijk nog de absolute topaffiche zijn, maar Kortrijk is niet meer de topploeg die het toen was.
Na een 3-1 voorsprong in de eerste periode liet Doornik de bezoekers toch wat terugkomen in het tweede kwart: 5-4. Bij een 10-7 stand na periode 3 leek het pleit beslecht. Uiteindelijk konden de Kortrijkzanen nog milderen tot 12-10. Doornik wipt voorbij Moeskroen naar plaats 2.

Mechelen en La Louvière boekten een ruime uitzege.

Tweede Klasse

De Oost-Vlaamse derby tussen de 2 hoogst geklasseerde ploegen Eeklo en Gent eindigde op een onverwacht moeizame zege voor de ongeslagen leider: 13-9.

Tielt nadert op 2 punten van de tweede plaats na winst in Oostende.

Aalst liet zich i neigen bad verrassend in de luren leggen door Leuven: 7-9.

Derde Klasse

Na de nederlaag bij leider Waregem vorige week moest Hasselt naar de tweede in de stand Merksem. Dit maal haalden de Limburgers het wel (9-7) en wippen ze over de Antwerpenaren naar de tweede plaats, weliswaar met een wedstrijd meer op de teller.

Waregem won van Gent en blijft ongenaakbaar op kop.

Vierde Klasse

Ook in vierde verloor Hasselt vorige week van de leider en ook in Zinnik moesten de Limburgers de duimen leggen: 5-4. Hasselt lost de rol aan de kop en volgt nu met 2 wedstrijden meer gespeeld al op 6 punten van de leider die geen problemen had tegen Genk.

Mechelen haalde het makkelijk tegen Ensival en staat tweede in de stand.

Dames

De topper bij de dames eindigde op winst voor de bezoekers uit Gent. Eeklo begon nochtans ijzersterk aan de wedstrijd met een 2-1 en 3-2 stand na de eerste 2 kwartjes. Na de lange pauze pakten de Gentse meisjes het heft in handen en dienden de regerende landskampioen een tweede nederlaag van het seizoen toe: 7-8.

Voor het eerst pakten de Aalsterse meisjes de overwinning: 10-9 tegen La Louvière.