Kortrijk onderuit in Eeklo

Op de eerste speeldag van de terugronde ging Kortrijk verrassend onderuit in Eeklo. De wedstrijd begon nochtans veelbelovend voor de bezoekers met een 1-3 stand na het eerste kwart. Eeklo knokte terug naar 4-5 stand halfweg. Het derde kwart keerde het tij: met een 3-0 stond de thuisploeg 2 doelpunten in de plus, een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven in het laatste time: 9-7.

Kortrijk staat nu op gelijke hoogte met La Louvière dat met het kleinste verschil won na een beklijvende wedstrijd in Doornik: 12-13. De Wolven konden met nog een halve periode voor de boeg een 12-11 achterstand ombuigen naar 12-13 winst.

Mechelen kon na bijna 2 maanden eindelijk nog eens winnen, weliswaar met de nodige moeite: bij het laatst geklasseerde Tielt stonden de bordjes bij het ingaan van het laatste kwart nog gelijk, maar de Pirates wonnen met 10-14.

De top 2 won met groot verschil: Moeskroen met 5-19 in Leuven en Antwerpen haalde het in Aalst met 4-24.

Tweede Klasse

Oostende blijft ongenaakbaar: 15-7 tegen het derde geklasseerde Hasselt.

Eerste achtervolger Strombeek kende een onverwacht moeilijke avond bij de laatste in de stand. In Sint-Niklaas sloten de Brabanders enkel de derde periode met winst af, genoeg voor de 13-15 overwinning.

Calypso verloor voor de tweede maal op rij - een zware 20-9 nederlaag in Brugge - en zakt 2 plaatsen naar plaats 6 in de klassering.

Gentse versloeg Brussels met overtuigende 20-8 cijfers.

Derde Klasse

Winst voor Moeskroen: 5-8 in Oostende.

Onderaan deed Merksem een slechte zaak door te verliezen bij concurrent La Louvière (15-6).

Vierde Klasse A

Antwerpen blijft ongeslagen: 18-7 tegen Blankenberge.

Aalst komt mee op de tweede plaats, op gelijke hoogte met Tielt na een 12-5 winst in het onderlinge duel.

Vierde Klasse B

In de Limburgse derby in Hasselt imponeerden de ongeslagen bezoekers uit Genk: 7-26.

Eerste achtervolger Elsene verloor bij de derde in de stand Ciney: 8-7.