Moeskroen zeker van de eerste plaats

Moeskroen verzekerde zich tegen Antwerpen van de eerste plaats. De Henegouwers lieten de bank speelgelegenheid na 3 kwartjes, bij een 11-3 stand. Eindscore 12-8. AZC zal de competitie op de vijfde en laatste play-off plaats eindigen.

Mechelen zal de reguliere competitie afsluiten als tweede. De Manenblussers wonnen makkelijk van Doornik: 22-10.

La Louvière haalde het in Eeklo met 7-14 en is zeker van de derde plaats.

Kortrijk is zeker van de vierde plaats na winst tegen Tielt: 8-21.

In de play-offs komen de eerste vijf tegen elkaar uit en worden de reeds behaalde punten gehalveerd (en naar boven afgerond).

Onderaan verraste Oostende Leuven: 9-6. De kustploeg komt op gelijke hoogte met de Brabanders en Eeklo.

Tweede Klasse

Hasselt deed wat het moest doen om nog uitzicht te hebben op play-off deelname: het versloeg in een spannende wedstrijd het derde geklasseerde Antwerpen met 11-9.

Op de laatste speeldag hebben de Limburgers genoeg aan een gelijkspel in Brussels dat op een punt volgt. Bij winst van de thuisploeg spelen de hoofdstedelingen de play-offs.

Aalst verzekerde zich van de eerste plaats na 10-14 winst in Sint-Niklaas.

Gentse had het onverwacht moeilijk bij het voorlaatst geklasseerde Merksem dat alles op alles zette om de testwedstrijd te ontlopen. De bezoekers konden pas een minuut voor affluiten de winnende goal scoren: 7-8. Merksem eindigt als voorlaatste in de competitie en zal voor het behoud moeten spelen tegen de tweede van derde klasse.

Derde Klasse

In derde stond de topper tussen Brugge en Strombeek op het programma. Halfweg stond het 2-1, dezelfde stand als bij het ingaan van periode 4. In de laatste 4 minuten werd evenveel gescoord als in de rest van de wedstrijd samen. Brugge haalde het uiteindelijk met 7-3 en heeft voldoende aan 1 punt uit de 2 resterende wedstrijden om de rechtstreekse promotie af te dwingen. De tweede in de stand speelt een testwedstrijd tegen de voorlaatste van divisie 2, Merksem.

Doelpuntenkermis in Moeskroen-Kortrijk: 16-17. Toch eindigt Moeskroen op de derde plaats want ook La Louvière verloor met zware 15-6 cijfers in Gent.

Seraing haalde het in Roeselare: 7-11.

Elsene verloor opnieuw: 12-7 in Oostende en degradeert naar vierde.

Op de laatste speeldag zal beslist worden wie de testwedstrijd speelt voor het behoud. Kortrijk staat er het slechtste voor met 15 punten en een verplaatsing naar Brugge dat zijn titel zal willen veiligstellen.

Roeselare heeft een punt meer in moet naar Elsene dat al zeker is van degradatie.

VZ Gent kan ook nog voorlaatste eindigen als zowel Roeselare als Kortrijk winnen en het zelf geen punten pakt tegen Oostende.

Er zijn geen play-offs in derde klasse.

Vierde Klasse A

Kampioen Mechelen moest niet in actie komen dankzij een forfait van hekkensluiter Blankenberge. De Manenblussers sluiten de competitie ongeslagen af.

Antwerpen 2 verzekerde zich in extremis van de play-offs door te winnen in Dendermonde. Het eindigt met evenveel punten als Tielt, maar haalde een beter doelpuntensaldo in de onderlinge wedstrijden.

Vierde Klasse B

Hasselt kon nog eens winnen: 7-13 tegen Zinnik, de laatste in de stand.

Door het 8-10 verlies van Ciney tegen Charleroi eindigen de Limburgers op gelijke hoogte als de ploeg uit Namen, en ook als Ensival als deze ploeg vandaag geen punten kan pakken bij kampioen Leuven.

In de strijd voor de promotie wordt een een heen- en terugwedstrijd gespeeld tussen Antwerpen-Leuven en Genk-Mechelen. De winnaars van deze wedstrijden spelen tegen elkaar voor een rechtstreekse promotie naar de derde klasse. De verliezer van deze finale speelt een testmatch tegen de voorlaatste van D3 (VZ Gent, Roeselare of Kortrijk).

Plaatsen 3 tot 7 van 4A en 4B komen tegen elkaar in een heen- en terugwedstrijd.

Dames

Leuven haalde het van Calypso met 9-17. Beide teams zullen in de play-offs Gentse en Oostende tegenkomen.