h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Kortrijk onderuit in tweede helft

5/11/2017

Kortrijk-Doornik was jarenlang dè topper van het waterpoloseizoen die besliste over de titel. Ook gisteren stond deze affiche in de eerste wedstrijdhelft garant voor een spannend spektakel. De thuisploeg pakte het eerste kwartje met 3-2. Het tweede time eindigde op 5-5 met een 8-7 stand halfweg tot gevolg. Helaas was het toen over and out voor de thuisploeg. Het ongeslagen Doornik drukte het gaspedaal in en liep met sprekend gemak uit tot 8-11 na 3 kwartjes en een 9-20 eindstand. Kortrijk blijft met maar 1 winstwedstrijd op 5 wedstrijden op de 7de plaats.

Moeskroen blijft ondanks een moeizame start tegen Brugge ongeslagen leider (15-6).

Bergen incasseerde opnieuw een oplawaai van jewelste in La Louvière: 32-1.

Tweede Klasse

De Oost-Vlaamse derby tussen Gentse en Eeklo eindigde op winst voor de ongeslagen bezoekers. Eeklo heeft na slechts 5 speeldagen al een 6-punten voorsprong op de volgende 4 ploegen in de stand.

Oostende diende Tielt in eigen bad een tweede nederlaag toe dit seizoen: het won met het kleinste verschil (7-8).

Calypso liet Strombeek opnieuw zonder punten: 12-8.

Derde Klasse

Leider Hasselt liet in Merksem de zege ontglippen in het laatste kwart: 8-7. De Limburgers blijven voorlopig wel aan de leiding met een punt voorsprong en een wedstrijd meer gespeeld.

Roeselare pakte ei zo na een punt maar strandde toch nog op 6-7 tegen Eupen.

La Louvière en Charleroi deelden de buit: 8-8.

Vierde Klasse

Leider Elsene had het bijzonder moeilijk bij Genk, de voorlaatste in de stand: 11-12. Met een wedstrijd minder gespeeld moeten de hoofdstedelingen Hasselt (16-5 tegen Zinnik) en Mechelen (8-16 in Ensival) naast zich dulden in de stand.

Dames

Antwerpen pakte een eerste overwinning tegen Calypso: 9-7.

De ongeslagen Oost-Vlaamse meisjes wonnen makkelijk: Eeklo pakte Leuven in met 19-5, Gentse haalde het met groot machtsvertoon in Aalst: 0-37.