h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Belissende wedstrijd tussen Calypso en Brussels

21/05/2017

In de Best of Three voor de titel in tweede klasse win Calypso de tweede wedstrijd met het kleinste verschil. De thuisploeg begon ijzersterk aan de wedstrijd en leidde met 8-4 halfweg. In de derde periode lieten de Watermaal-Bosvoordenaars de buren uit Brussel echter terugkomen tot op 1 doelpunt. Het laatste kwart was het bibberen tot het einde maar de thuisploeg hield uiteindelijk stand: 10-9.
Maandagavond wordt de belle gespeeld die zal beslissen over de titel.

Derde Klasse

Verrassing in derde: Leuven won ook de tweede wedstrijd in het zilte bad van Oostende met 11-14 en mag volgend jaar terug naar tweede klasse. In de laatste periode liet de thuisploeg een 11-9 voorsprong uit handen glippen.

Vierde Klasse

Ook in vierde is de beslissing gevallen. VZ Gent mag voor het eerst in de clubgeschiedenis naar derde klasse na vlotte 17-9 winst tegen Elsene.

Dames

Bij de dames was de beslissende derde wedstrijd ongemeen spannend. De meisjes uit Eeklo wonnen uiteindelijk met het kleinste verschil in Gent (7-8) en hielde Gent van hun vierde opeenvolgende landstitel. Voor de Eeklose meisjes was het hun derde landstitel sinds de herinvoering van de competitie.