h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Moeskroen op zucht van de titel

30/04/2017

Moeskroen won zaterdagavond met het kleinste verschil van gouwgenoot Doornik en mag zich beginnen opmaken voor het titelfeest. Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben de Henegouwers 4 punten voorsprong op Antwerpen dat Mechelen versloeg met 12-11.

Volgend week-end kan de regerende landskampioen de titel pakken in Mechelen.

Tweede Klasse

Eeklo zette de puntjes op de i na het onverwachte verlies van vorige week. Ditmaal pakte de "kampioen van tweede" in het eerste kwart resoluut de leiding om die niet meer af te staan: 15-9. In de derde wedstrijd zal beslist worden wie het mag opnemen tegen Calypso. De ploeg uit Watermaal-Bosvoorde won met overmacht van Wase: 14-6.

De degradatiestrijd werd ook beslecht. Strombeek, nochtans 5 punten minder dan Hasselt na de reguliere competitie, versloeg de Limburgers in eigen bad. De derde periode bleek voor de thuisploeg dodelijk: 0-4. Hasselt speelt volgend jaar een divisie lager.

Update: Verrassing van formaat in de derde match voor de titel tussen Eeklo en Brussels. De hoofdstedelingen dienden de gedoordverfde favoriet een eerste thuisnederlaag toe sinds de ploeg in tweede klasse moet uitkomen. De finale voor de titel wordt een Brussels onderonsje.

Derde Klasse

Oostende won ook de tweede wedstrijd tegen La Louvière (14-11) en speelt voor de promotie tegen Leuven of Waregem.

Ciney degradeert na 2 seizoen in derde klasse terug naar de vierde divisie. In de tweede wedstrijd tegen Eupen had de ploeg uit Namen nooit uitzicht op winst: 15-6.

Vierde Klasse

De titelstrijd in vierde gaat tussen VZ Gent en Elsene. Beide teams ondervonden geen problemen in hun tweede wedstrijd en wonnen met overschot.

Beker Dames

Eeklo won de halve finale van de beker tegen Antwerpen en komt in de finale uit tegen het onvermijdelijke Gentse.