h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Moeskroen diept de kloof uit

26/03/2017

Regerend landskampioen Moeskroen is de grote winnaar van het week-end. Aan Mechelen hadden de Henegouwers een harde noot om kraken. De kleine voorsprong van een doelpunt na het eerste kwart werd in het derde kwart door de bezoekers van de tabellen geveegd. In de laatste periode kon Moeskroen echter het laken naar zich toetrekken om te winnen met 10-8.

Ook In Doornik eindigde een Henegouws-Antwerps onderonsje op 10-8. De thuisploeg pakte meteen het heft in handen met een 6-3 voorsprong halfweg tot gevolg. In de laatste periode kon Antwerpen nog enigszins milderen. De Sinjoren zien in de stand Moeskroen uitlopen tot 4 punten.

Tweede Klasse

In de strijd voor de BOT van de play-offs wonnen telkens de hoogst geklasseerde teams van de reguliere competitie. Wase maakte Gentse in met 11-5 en neemt het in de volgende ronde op tegen Calypso.

Brussels had geen overschot tegen Tielt. Het boog in de laatste periode een 5-6 achterstand om tot 7-6 winst. Tegen Eeklo krijgt het in de volgende ronde een bijzonder moeilijke opdracht.

De degradatiestrijd wordt gespeeld tussen Strombeek (8-3 verlies in Aalst) en Hasselt (13-4 in Antwerpen).

Derde Klasse

Merksem liet zich in eigen bad in de luren leggen door La Louvière. De spannende wedstrijd ging alle kanten op. Met 1-3, 4-2 en 2-1 tussenstanden leidde de thuisploeg bij het ingaan van de laatste periode. De oude rotten van La Louvière wonnen uiteindelijk met 8-11 en mogen het in de volgende ronde tegen Oostende opnemen.

Waregem had minder moeite tegen Seraing (15-7) en speelt tegen Leuven voor een finaleplaats.

De degradatiestrijd in derde gaat weinig verrassend tussen de twee ploegen die na de reguliere competitie de laatste 2 plaatsen bezetten: Ciney en Eupen.

Vierde Klasse

Geen verrassingen in de titelstrijd van de vierde afdeling. Mechelen komt in de volgende ronde tegen Elsene uit dankzij 9-7 winst tegen Blankenberge.

Strombeek had geen verhaal tegen het spel van Zinnik: 9-3. De Henegouwers komen uit tegen VZ Gent.

Dames

Bij de Dames wonnen beide Oost-Vlaamse titelpretendenten met overmacht. Gentse won in Antwerpen met 3-16.

Leider Eeklo overklaste Elsene: 11-2.