h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Doornik en Moeskroen stoten door naar bekerfinale

12/03/2017

In de halve finales van de Beker van België A haalde Moeskroen het met het kleinste verschil tegen Antwerpen: 7-8.

De regerende landskampioen komt in de finale uit tegen Doornik dat te swterk was voor Mechelen: 10-7.Eerste KlasseIn de laatste wedstrijd van de reguliere competitie won Antwerpen in La Louvière met 6-12.

Tweede Klasse

Brussels was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen tegen Gentse. In de laatste periode haalden de hoofdstedelingen nog een achterstand van 3 doelpunten op om in extremis een punt uit de brand slepen: 7-7.

Antwerpen haalde deze week een 0 op 6 tegen Wase en Calypso. Samen met Strombeek (8-10 tegen Tielt) Hasselt (9-2 in Sint-Niklaas) spelen de Sinjoren voor het behoud.

Brussels en Tielt mogen in hun inhaalwedstrijd onderling uitmaken wie de vierde plaats bemachtigt. Brussels heeft voldoende aan een punt om vierde te eindigen.

Derde Klasse

In derde waren de deelnemers aan de play-offs al bekend. Oostende zette de eerste plaats glans bij in Ciney: 8-15.

Waregem kan na nipte 8-9 winst in Seraing zijn tweede plaats nog kwijtspelen aan Leuven. De Vlaams-Brabanders moeten daarvoor wel winnen tegen het vierde geklasseerde Merksem.

Vierde Klasse

Elsene pakt voorlopig de leiding na 6-12 winst in Bilzen.

De vorige leider VZ Gent volgt op 2 punten en zag zijn wedstrijd in Ensival uitgesteld en heeft ook nog een wedstrijd tegen Blankenberge te spelen.

Strombeek wipt over Zinnik naar de vierde plaats dankzij een vlotte 7-2 tegen Blankenberge. Met een punt meer en een wedstrijd minder gespeeld heeft Strombeek het lot echter niet in eigen handen. Zinnik moet nog 2 maal op verplaatsing naar Limburg tegen de 2 laagst geklasseerde teams.