h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Kortrijk te sterk voor Brugge

5/03/2017

Slechts een inhaalwedstrijd in de hoogste afdeling. Kortrijk zette Brugge van bij de aanvang het mes op de keel, met een 4-1 na de eerste periode.
De thuisploeg kon de wedstrijd rustig controleren en won met vlotte 15-6 cijfers.

Tweede Klasse

Calypso had het niet onder de markt in Gent. De comfortabele 3-6 voorsprong na de eerste periode werd in het tweede kwart uit handen gegeven: 7-7. Uiteindelijk wonnen de Brusselaars met het kleinste verschil: 11-12.

Verrassing in Antwerpen. Strombeek - al zeker van de laatste plaats - won bij de Sinjoren (12-13), een slechte zaak voor Antwerpen met het oog op de eindstrijd voor het behoud.

Brussels versloeg Wase en krijgt de derde plaats van de ploeg uit Sint-Niklaas in het vizier.

Tielt versloeg Aalst en speelt al zeker niet de eindronde voor het behoud.

Eeklo kende geen problemen in Hasselt: 9-22.

Derde Klasse

Waregem, dat vorige week nog onverwacht de duimen legde in Charleroi, won bij concurrent Merksem (9-11) en wipt over de Antwerpenaren naar de tweede plaats.

Leider Oostende diende La Louvière een derde nederlaag op rij toe. Door de winst van Leuven in Ciney zijn de Wolven uitschakeld voor deelname aan de titelstrijd.

Vierde Klasse

Een verrassing van formaat in Bilzen: de thuisploeg pakte een punt tegen Strombeek na een vreemde wedstrijd. Orca boog een 1-5 stand in de laatste periode om naar 6-6. Belangrijk puntenverlies voor de Brabanders met het oog op deelname aan de titelstrijd.

Gelukkig voor Strombeek moest concurrent voor de vierde plaats Zinnik de duimen leggen in Elsene: 11-9.

Dendermonde komt weg van de laatste plaats na verrassende winst tegen Ensival: 9-5.