h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Mechelen bij laatste vier

26/02/2017

De voorbije week werden een aantal inhaalwedstrijden gespeeld van de afgelaste speeldag van 14 januari.
In de hoogste afdeling versloeg Mechelen Bergen met grote overmacht. De Manenblussers verzekeren zich zo van een plaats bij de beste vier in de strijd voor de titel. Kortrijk heeft met nog een wedstrijd te spelen een onoverbrugbare achterstand en moet zich tevreden stellen met de troostingen.

Tweede Klasse

De ongeslagen leider Eeklo kwam in de problemen in het bad van eerste achtervolger Calypso. Uiteindelijk kon de bezoekende ploeg toch de buit mee naar huis nemen: 10-11.

Onderaan liet Strombeek de kans liggen om wat van zijn achterstand goed te maken. In Aalst lieten de Brabanders een 0-2 voorsprong na periode 1 uit de handen glippen: 7-6.

Ook Hasselt kwam op voorsprong in Gent maar bleek uiteindelijk toch een maatje te klein: 11-9. Gentse komt voorlopig weg van de eindronde voor degradatie.

Derde Klasse

Leider Oostende begon sterk in het bad van het tweede geklasseerde Merksem: 1-3 na de eerste periode. De thuisploeg zette in het tweede time de bordjes terug in evenwicht. Kwart 3 was met een 1-1 stand een maat voor niets. In de laatste periode greep Merksem echter de overwinning: 9-7. Oostende ziet zijn voorsprong teruglopen tot 3 punten op Merksem.

Achtervolger Waregem mist de aansluiting na onverwacht verlies tegen het zevende geklasseerde Charleroi. Ondanks een 3-5 voorsproing na periode 1 en een 8-9 stand na periode 3 gingen de West-Vlamingen in het laatste kwart volledig kopje onder: 12-9.

Ook La Louvière kon een voorsprong na periode 1 niet vasthouden. Roeselare maakte de wolven in met 14-10.

Ook eerder deze week verloor de ploeg uit Henegouwen al tegen een lager geklasseerde ploeg. Eupen won met 15-14.

Vierde Klasse

In Gent werd gestreden voor de eerste plaats. Mechelen kwam niet in het stuk voor en ging met zware 13-6 cijfers onderuit. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg pakt VZ Gent een voorsprong van 4 punten op de Manenblussers.