h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Antwerpen verslaat Doornik

19/02/2017

Op valentijsavond versloeg Antwerpen Doornik met het kleinste verschil. De bezoekers verloren de wedstrijd in het derde kwart, toen een 4-5 achterstand door een sterke thuisploeg werd omgezet in een 8-6 voorsprong. De laatste periode vond Doornik weer de aansluiting, maar de punten waren voor AZC: 10-9.

Doornik was zaterdag wel de sterkere ploeg tegen Bergen: 19-6.

Moeskroen handelde eerder deze week de inhaalwedstrijd tegen La Louvière af: 19-2.

Tweede Klasse

Eeklo overtuigde opnieuw. Slachtoffer was Tielt dat enkel in de laatste periode, bij een 16-1 stand, tot spelen toekwam tegen de bank van de thuisploeg.

Onderaan deden zowel Gentse als Aalst een goede zaak. De Ajuinen wonnen met onverwacht zware 23-7 cijfers van Antwerpen.

Gent versloeg het laatst geklasseerde Strombeek met 10-7.

Hasselt volgt na 18-11 verlies in Brussel nu op 4 punten van Aalst.

Derde Klasse

De topper tussen de 2 hoogst geklasseerde ploegen kon de verwachtingen niet inlossen. Waregem kwam in Oostende nooit in het stuk voor en kreeg een zware 20-5 pandoering. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 6 punten voorsprong lijkt leider Oostende af te stevenen op de titel.

Merksem komt op gelijke hoogte met Waregem na 12-10 winst tegen Roeselare.

Vierde Klasse

Gent kende een moeilijk avond bij een ontketend Bilzen. Na 2 winstwedstrijden op rij legden de Limburgers de leider het vuur aan de schenen. Pas in de laatste periode kon Gent het verschil maken: 6-8.

Mechelen volgt op 1 punt na een vlotte 16-5 zege tegen Ensival.

Dames

Gentse won ook de tweede wedstrijd van de eindstrijd. Tegen Antwerpen haalde de regerende landskampioen het met 26-4.